Vivante 43 Hardtop variant op succesvolle Cabrio Cruiser

Artikel - Vivante 43 Hardtop variant op succesvolle Cabrio Cruiser

Sneek – De Vivante 43 HT is het vervolg op het succes van de 43 Cabrio Cruiser, vorig jaar verkozen tot Hiswa Boot van het Jaar. Het nieuwe motorjacht dat volgend jaar tijdens de Hiswa wordt gepresenteerd, heeft een vast dak, een driedeurs roestvast stalen schuifpui, dubbel glas in de stuurhut en een spannende rompkleur. Er zijn verscheidene indelingen mogelijk, ook op het gebied van inrichting en gebruikte materialen. Bovendien is de Vivante 43 HT ook leverbaar in aluminium.

Het grote verschil met de Cabrio Cruiser zit hem natuurlijk in de uitvoering van het dak. Waar de Cabrio Cruiser vooral een open karakter heeft, is het stuurhuis van de HT gesloten door middel van een vast dak in combinatie met een driedeurs roestvast stalen schuifpui. Deze laatste kan echter naar links open geschoven worden waardoor je met het stuurhuis en de kuip één grote leefruimte hebt. Binnen en toch buiten zou je kunnen zeggen. Dit kan versterkt worden door het optionele schuifdak dat elektrisch wordt bediend. Het dak van de HT loopt bovenop naar de zijkanten gebogen weg, steekt achter over en raakt aan de zijkanten net niet de rest van de opbouw waardoor het lijkt alsof het zweeft. Een ander duidelijk verschil zijn de patrijspoorten in de opbouw. Zijn die in de CC ellipsvormig, in de HT is gekozen voor een rechtere vorm waardoor ze beter bij het dak en de raampartij passen. De Vivante 43 HT wordt gebouwd in staal, maar is ook leverbaar in aluminium voor wie snel wil varen.

Net als de CC heeft ook de HT een groot gebruiksgemak. Dit begint al bij de instap achter. Via het zwemplateau loop je om de halfronde bank op het achterdek zonder obstakels naar het stuurhuis. Hier aan bakboord een royale U-vormige zitbank met meevaardersplaats voor twee personen. Deze zitgelegenheid staat op een verhoging zodat je rondom zicht hebt. Er tegenover de stuurstand met daarachter de kombuis met fontein, koelkast en TV op een lift. Vanuit het stuurhuis kom je met drie treden in de salon. Hier aan stuurboord een L-vormige volledig ingerichte kombuis met verder naar voren de natte cel met toilet, wasbak en de door middel van een douchedeur af te sluiten douchecabine. Aan bakboord de ruime dinette. In het voorschip de eigenaarshut met een Frans bed en voldoende kastruimte. Door de verhoogde bank in het stuurhuis en een stahoogte van twee meter in de salon, is Vivante Yachts er in geslaagd onder het stuurhuis een volwaardige hut met tweepersoons bed te realiseren.

De Vivante 43 HT heeft ruime banken zoals thuis, een kombuis met een volwassen koelkast, grote bedden, royale tafels en veel opbergmogelijkheden. Alles fraai afgewerkt met de houtsoorten wengé en white washed eiken in combinatie met roestvast stalen details en beklede panelen in naturel tinten. De toegepaste materialen zijn naar wens en ook andere houtsoorten zijn natuurlijk mogelijk.

Ook voor wat de techniek betreft is veel aandacht besteed aan afwerking en isolatie. Zo zijn de (web)spanten en de romp niet alleen gestraald maar is de aanhechting van de spanten ook gekit zodat roest geen schijn van kans heeft. Daarnaast staat het complete schip in de pur isolatie. Om corrosie te voorkomen is het roestvast stalen beslag zoals bolder en kikkers er pas opgezet nadat het schip is gespoten. De romp en opbouw zijn van 4 mm staal. De spanten zijn 8 mm en de spantafstand is 40 cm. De Vivante 43 HT heeft standaard onder meer een boeg- en hekschroef, watergesmeerde roer- en schroefas, en een elektrische ankerlier.

Overigens lijkt de recessie geen vat te hebben op Vivante Yachts, want later dit jaar wordt begonnen met de bouw van een 55 voeter.

Belangrijkste technische gegevens:
Lengte over alles : 13,50 m
Breedte over alles : 4,40 m
Diepgang : 1,10 m
Kruiphoogte : 3,10 m
Waterverplaatsing : 16 t
Inhoud dieseltank : 800 l
Inhoud watertank : 500 l
Inhoud vuilwatertank : 150 l
CE-Categorie : B
Prijs : vanaf € 450.000

Standaard geleverd met Vetus Deutz DT 66 van 170 pk.

Info:
Vivante Yachts
Hendrik Bulthuisweg 13
8606 KB, Sneek
Telefoon: 0515 438158
Internet: www.vivante-yachts.nl
E-mail: [email protected]

Facebook Comments "Vivante 43 Hardtop variant op succesvolle Cabrio Cruiser"
                         my-ip