Aankomst The Green Miles in Nederland na 2 - jarige zeilreis rond de wereld

Artikel - Aankomst The Green Miles in Nederland na 2 - jarige zeilreis rond de wereld

De twee vrienden Arjen van Eijk en Florian Dirkse zullen na 21 maanden op zee weer voet op Nederlandse bodem zetten. Naast het zeilen hebben zij onder de naam ‘The Green Miles’ als avontuurlijke verslaggevers oceaan- en klimaat gerelateerde projecten van het Wereld Natuur Fonds, Het Internationale Rode Kruis en het Marine Stewardship Counsil bezocht.

De 28-jarige Arjen van Eijk uit Arnhem en de 32-jarige Florian Dirkse uit Pijnacker vertrokken 28 december 2008 voor een ‘klimaatreis’ van ruim twee jaar rond de wereld op hun zeilboot ‘Pegasus’. Naast het bedwingen van 50.000 kilometer aan oceanen hebben zij diverse projecten bezocht van o.a. het Internationale Rode Kruis, het Wereld Natuur Fonds en het Marine Stewardship Council. Arjen en Florian doen op frisse en uitdagende wijze verslag van deze projecten in beeld en geluid. Zij zijn beiden gelegenheidsambassadeurs van het Nederlandse Rode Kruis. Door middel van duizenden foto’s, vele uren film, het schrijven van artikelen en genereren van media vragen zij aandacht voor de essentiële rol die oceanen spelen voor mens en klimaat. In samenwerking met New Earth Films en Adventure Filming is de afgelopen twee jaar gewerkt aan een 6-delige internationale documentaire over The Green Miles.

Naast het bezoeken van de projecten zijn er 3 oceanen en vele zeeën bevaren. De langste tocht was 28 dagen non stop waarbij Arjen en Florian elkaar om de 4 uur achter het stuurwiel afwisselden. Vele stormen zijn overwonnen en de gevaarlijk gebieden met piraterij liggen achter de rug. Naast oog in oog ontmoetingen met walvissen, dolfijnen en zeeleeuwen hebben Arjen en Florian heel wat bijzondere personen ontmoet. De avontuurlijke zeilreis langs atollen, eenzame baaien maar ook drukbezochte oorden waar oceaanleven het moet afleggen tegen massatoerisme leveren tal van verhalen op. Zowel lichtpunten van plekken waar de mens over het zeemilieu waakt als dieptepunten van visserij en vervuiling. Zaken die vaak het nieuws niet halen omdat de zeeën slechts weinig prijs geven van wat onder de oppervlakte gebeurt.

Zaterdag 25 september, 16:00 uur, zullen Arjen en Florian Amsterdam binnen varen en door vrienden en familie onthaald worden. Uiteraard is er gelegenheid voor de pers om de beide zeilers te interviewen. Het persmoment is gekozen vlak voor de aankomst zodat van de aankomst zelf nog beeldmateriaal gemaakt kan worden. Het ingeplande persmoment vindt u terug op de volgende pagina. Dit zal plaatsvinden aan boord van expeditieschip Pegasus. Pegasus is duurzaam uitgerust met o.a. windgeneratoren, zonnepanelen, vuilwatertanks, een groene afvalgrinder en ledverlichting zodat de uitstoot tijdens de reis zo laag mogelijk gehouden werd.

Facebook Comments "Aankomst The Green Miles in Nederland na 2 - jarige zeilreis rond de wereld"
                         my-ip