LHB - Sterk in Hout

Artikel - LHB - Sterk in Hout

“Sterk in Hout” is het naadloos passende onderschrift bij scheepstimmerbedrijf LHB Sterk in Hout, gevestigd in het nautische centrum Boat Inn te Lemmer.

LHB “Sterk in Hout” is specialist in het betimmeren van luxe jachten en het ontwerpen van exclusieve interieuren. Niet alleen voor schepen maar ook voor woningen en zelfs bedrijfsgebouwen ontwerpt en maakt LHB al dan niet met een nautische uitstraling keukens, badkamers of bijvoorbeeld een receptiebalie. Bij LHB is alles maatwerk, en bij LHB is alles handwerk.

Vanwege haar ligging aan het IJselmeer wordt Lemmer wel vaak “De poort naar Friesland” genoemd. Lemmer is een belangrijke watersportplaats en daarom de vestigingsplaats van LHB “Sterk in Hout” in het nautisch Centrum Boat-Inn. Boat-Inn is een uniek watersportcentrum van ruim 22.000 mtr2 waar een selecte groep gespecialiseerde watersportbedrijven service en onderhoud biedt op een goed geoutilleerde locatie direct aan het water. Alles voor boten op één plaats: onderhoud, reparatie, in-en verkoop en uiteraard winterstalling buiten, vorstvrij binnen of in een verwarmd schiphuis. Uniek is de haal- en brengservice die Boat Inn aanbiedt bij de winterstalling.

Boat-inn beschikt over een hydraulische botenlift die zelfs met staande mast een schip in een oogwenk uit het water kan tillen. Een ander voordeel van Boat Inn is dat Naast LHB “sterk in hout”, ook een schildersbedrijf, een diesel- & hydroliekspecialist en een polyester onderhoudsbedrijf op het nautisch Centrum gevestigd zijn en dus letterlijk om de hoek zitten.

LHB “Sterk in Hout” is bij Boat-Inn dé onderneming die alles onder handen neemt wat met hout heeft te maken. LHB heeft een professioneel uitgeruste ruime werkplaats met ondermeer een groot vloeroppervlak om bijvoorbeeld een opstelling van ontworpen interieur te kunnen maken. Complete jachten tot 20 meter en 50 ton kunnen worden geplaatst in de geconditioneerde werkplaats van LHB.

LHB heeft haar 10 jarig jubileum in 2009 reeds mogen vieren. Begonnen in Oldemarkt is de onderneming via een vestiging in Langelille naar het huidige onderkomen bij Boat Inn in Lemmer gegroeid. Voor zowel de afbouw van nieuwbouwjachten of een volledige refit van een bestaand interieur of teakdek heeft LHB sterk in hout een enthousiast team met vakmensen klaarstaan.

Eén van de huidige projecten is de totale restauratie van een 20m Feadship “Katja” uit 1966. Het schip is gestript tot op het casco en wordt voorzien van een geheel nieuw interieur en technische installaties. Het door LHB ontworpen interrieur combineert mahoniehout, leder en roestvrijstalen details op een wijze dat de klasse en uitstraling van weleer in volle glorie terugkeren. Bovendeks wordt de Feadship voorzien van een nieuw teakdek. Een riante dikte van 15mm gaat ervoor zorgen dat het nieuwe dek minstens 30 jaar voor isolatie, antislip en een chique uitstraling zorgdraagt.

Voor een zeilschip kan een te zwaar teakdek een bezwaar zijn. Toch is “dan maar dunner” dan 12mm geen optie voor LHB. Er kan dan immers geen stevige kitnaad worden aangebracht met het risico van inwatering tot gevolg. Om gewicht te besparen besteedt LHB juist aandacht aan de dikte van het onderdek. Aan de duurzaamheid van het teak hoeven dan geen concessies te worden gedaan.

Voor meer informatie: www.lhbsterkinhout.nl

Facebook Comments "LHB - Sterk in Hout"