Scheeps- en interieurbouw – een vak apart

Artikel - Scheeps- en interieurbouw een vak apart

Met zijn vakmanschap vervult hij al uw wensen! Martijn Scheerman, van oorsprong meubelmaker in de jachtbouw zit inmiddels al 16 jaar in het vak. Complete scheepsbetimmeringen, maar ook boekenkasten, televisiekasten, tafels of dressoirs; Martijn draait er zijn hand niet voor om. Martijn verteld: ”Wij maken kasten, bedden, teakdekken stuurhutten, prefab betimmeringen, teakdekken, blokroosters en ga zo maar door. Sinds 2008 hebben wij een nieuw pand in de Industriestraat betrokken met een speciale ruimte voor schepen tot wel 14.00 meter.”

De firma SCHEERMAN is sinds zijn oprichting in 1998 gespecialiseerd in scheepsbetimmeringen. In hun bedrijfsruimte aan de Industrie-straat in IJmuiden bouwen zij casco schepen compleet af, helemaal in de stijl en keuze van de klant. Martijn Scheerman, de eigenaar, is trots op zijn ambachtelijk beroep, omdat vakkundige timmerlieden in Nederland schaarser worden. Vroeger was dat anders. In de tijd dat handelsschepen en andere grote boten alleen maar van hout werden gemaakt onderhield de scheepstimmerman tijdens de reis het schip en herstelde hij schade. Heden ten dage zijn het de vaklieden, die aan boord van schepen - waar gewoonlijk niets recht is en nauwelijks seriewerk voorkomt - hun vak uitoefenen.

Enthousiast is Martijn over de zogenaamde ‘revits’: schepen een heel nieuw leven inblazen, door het geheel naar wens van de eigenaar te verbouwen of op te knappen. Door heel Nederland en zelfs wereld-wijd - op de planning staat Suriname - stort Martijn zich op deze veelomvattende projecten. “Luxe woonwensen worden meegenomen het schip op! Het zijn projecten waar alles bij komt kijken. Ik verzorg niet alleen het timmer-, schilder- en staalwerk, maar ook de ‘finishing touch’ zoals een flatscreen met tv-lift, vaatwasser of de realisatie van een tweede toilet.”

“In 2008 hebben wij een 15meter lang schip binnen en buiten aangepakt zoals het salondek met koekoek en voordek met ingang”.

Niet alleen in scheepsbouw verstaat de firma Scheerman zijn vak, ook in de interieurbouw zijn zij actief. “Van de kleinste kastjes tot volledig op maat gemaakte inbouwkasten. Van moderne vormgeving tot meubelen geheel in de stijl van uw antieke interieur. Wij werken er graag aan.” Uw woonwensen mee het schip op? Scheerman neemt net zo gemakkelijk uw scheepswensen mee naar huis!

Surf eens rustig door onze website: www.martijnscheerman.nl, zodat we u een indruk kunnen geven van geleverde producten, veelal vervaardigd in onze werkplaats.
Of kom eens langs op de Industriestraat 17a in IJmuiden, gsm 06 - 50 680 747.

Facebook Comments "Scheeps- en interieurbouw een vak apart "
                         my-ip