OffShore Rib Rally – Scheveningen Triangle: perfecte condities voor een spectaculaire rally!

Artikel - OffShore Rib Rally Scheveningen Triangle: perfecte condities voor een spectaculaire rally!

Zondag 26 September vond de tweede editie van het Nederlands Rib Rally Kampioenschap plaats voor de kust van Nederlands mooiste badplaats. 9 Rally RIBs en 4 begeleidings-RIBs vormden een geweldig spektakel met de Scheveningse skyline als decor. Golven van 2 tot 2,5 meter hoogte, weinig wind en een sterker wordend zonnetje creëerden de ideale rally omstandigheden!

Om 10.30 vond in een goed gevulde Gouden Kalf in de Scheveningse haven de briefing plaats. Rally Director Sijbrand Booij gaf de outline aan voor twee enerverende stages, waarbij er een zandloper-parcours was uitgelegd, op ongeveer 500 meter uit de kust. Het parcours werd gevormd door een 6-tal punten, tussen het Noorder Havenhoofd en De Pier, waarmee er een uitdagende rally werd gecreëerd en de rally ook door het publiek op het strand gevolg kon worden. Het Nederlands Rib Rally Kampioenschap is open voor allerlei soorten RIBs, waarbij er een indeling is gemaakt in 4 klassen, gebaseerd op lengte van de RIBs en hun motorvermogen. Diverse soorten RIBs vanaf 7 meter deden dan ook mee, waarbij de belangrijkste groep de 785-Class waren, identieke 8 meter lange RIBs, met identieke 250PK motoren die voor de power zorgen!

Klokslag 11.30 ging de Groene vlag omlaag, en werd de start voor de eerste rally gegeven. 9 RIBs stormden met snelheden van rond de 95 kilometer per uur af op de eerste boei, waarbij een scherpe bocht naar links gemaakt moest worden. En niet alleen de bocht zorgde voor spektakel! Bij het uitkomen van deze bocht kwamen de ruim twee meter hoge golven recht op alle RIBs af, waardoor sprongen van enkele meters hoog gemaakt werden!

Na 5 ronden van 8 km te hebben gevaren, was het Team Valk Racing met Gert-Jan en Max van der Valk die als eerste over de finish kwamen. Team Ribeye Marine van Guus Stalenhoef kwam als tweede over de streep, strak gevolgd door Team Boogy Pimps.

Een stevige lunch later, ging om 14.30 de tweede stage van start. De condities waren weinig veranderd, en nog steeds moesten de teams tegen de 2 meter hoge golven inbeuken, met veel spectaculaire beelden tot gevolg! Team Boogy Pimps, varend in de 785-class, maakte bij een ronding een stuurfout en met drie geweldige sprongen belanden zij op één van de grote markeringsboeien. Hun RIB zat ruim 15 seconden vast, waardoor zij werden ingehaald door 4 teams. De winst van de tweede stage ging echter uiteindelijk naar Team Ribeye Marine, tweede werd ditmaal Team Valk Racing.

Moegestreden kwamen de teams om 16.30 weer aan de kade, en volgde een prijsuitreiking in het zonnetje op het terras in de Scheveningse haven. Team Valk Racing had in de eerste rally in april dit jaar de meeste punten verzameld, en werd met het gedeelde resultaat van zondag dan ook Nederlands Kampioen Rib Rally.

Met twee spectaculaire rallies in het geheugen keek iedereen terug op een zeer geslaagd evenement, wat tekenend is voor een steeds sterker wordend Nederlands Kampioenschap. Nu wordt er uitgekeken naar de World Final, welke van 12 tot 19 maart door dezelfde orga-nisatie wordt gerealiseerd in Singapore en Maleisië!

Voor 2011 zijn er grote plannen om het Nederlands Kampioenschap uit te breiden met in totaal drie evenementen. Naar verwachting zullen er dan ongeveer 15 teams gaan strijden in dit NK Rib Rally. Alle informatie, zoals mogelijkheden om deel te nemen aan alle events, is te vinden op de centrale website www.ribrally.com.

Facebook Comments "OffShore Rib Rally Scheveningen Triangle: perfecte condities voor een spectaculaire rally!"
                         my-ip