Broekhof Jachtbouw - Teakdekken en ander scheepstimmerwerk

Artikel - Broekhof Jachtbouw - Teakdekken en ander scheepstimmerwerk

Scheepstimmerwerk is een vakgebied wat een willekeurige timmerman niet zomaar in de vingers heeft. Op een schip is alles rond, bol, scheef of a- symmetrisch. Broekhof Jachtbouw in Woubrugge is zo’n timmerbedrijf voor wie de specifieke eigenschappen van een scheepsinterieur een uitdaging vormt.

Broekhof Jachtbouw werkt doorgaans op locatie waarbij prefab delen van het timmerwerk in de eigen werkplaats worden vervaardigd en vervolgens op locatie pasgevoegd en gemonteerd worden. Flexibiliteit staat daarbij hoog in het vaandel. Indien de werkzaamheden een overdekte stalling vereisen ontkom je niet aan de kosten daarvan maar voor kleinere werkzaamheden kan er ook buiten gewerkt worden. Nieuwbouw, aanpassingen of een complete refit van een scheepsinterieur en of exterieur vormen een belangrijk deel van de lopende opdrachten. Eén van de huidige projecten is een 15m klassiek directievaartuig. Niet alleen wordt hierin een perfect passend nieuw interieur geplaatst maar wordt ook rekening gehouden met de scheepse sfeer uit vroeger tijden. Broekhof Jachtbouw verzorgd ook het timmerwerk van de Delta schepen www.deltasloepen.nl Broekhof Jachtbouw is niet alleen houtbewerker maar ontwerpt ook een indeling en kan deze in 3D presenteren zodat er tijdens de bouw of achteraf geen verrassingen ontstaan.

Een andere specialiteit is het leggen van een teakdek. Een afwerking die van een boot een schip kan maken. Het geeft een chique uitstraling, isoleert het interieur bij koude en hitte en is antislip op de beloopbare delen. Een duidelijke meerwaarde dus mits het van goede kwaliteit is. In de optiek van Broekhof Jachtbouw is dat een teakdek van voldoende dikte, met Sikaflex gerubberd en als een maatpak gelegd. Dat kan geheel op locatie of door prefab delen in de werkplaats te produceren. Om tot een levensduur van minimaal 25 jaar te komen wordt bij voorkeur minimaal 12mm dik teakhout toegepast. Zelfs als die ene onverlaat toch met een hogedrukreiniger in de weer is geweest kun je de schade nog wegschuren zonder dat het geheel te dun en daarmee kwetsbaar voor inwatering wordt. Vervanging is dan ook niet altijd nodig bij problemen aan een teakdek. De naden uitzagen, opnieuw kitten en schuren is bij een goed aangebracht teakdek vaak nog wel mogelijk. Pas als er sprake is van houtrot of delaminatie van teak en onderdek is vervanging doorgaans een noodzaak. Broekhof Jachtbouw geeft daar graag een gedegen advies in.

Ook in een woning, kantoor of winkel kan Broekhof Jachtbouw een interieur verzorgen met al dan niet een nautische tint. Met de kennis en ervaring om de beperkte ruimte in een boot optimaal te benutten is perfect passend maatwerk gegarandeerd.

Voor meer informatie:
Broekhof Jachtbouw
Emmalaan 36
2481BA Woubrugge

Tel: 0172 - 51 88 42
Mob: 06 - 201 62 587

www.broekhof-jachtbouw.nl
[email protected]

Facebook Comments "Broekhof Jachtbouw - Teakdekken en ander scheepstimmerwerk"