V.I.M.S. Watersport - Nieuwe winkel in de regio

Artikel - V.I.M.S. Watersport - Nieuwe winkel in de regio

Jachthaven Dintelmond in Heijningen aan de rivier de Dintel heeft natuurlijk ligplaatsen. Ongeveer 350 boten vinden hier een thuishaven, van een pluk visboten in de boxen vanaf 5m tot jachten van een meter of 17 waarbij zeilboten in deze contreien in de meerderheid zijn. Deze ligplaatshouders en passanten beschikken sinds kort over een totaal vernieuwde watersportwinkel waarvan het brede assortiment in accessoires, techniek en onderdelen ook veel klandizie uit de regio aantrekt.

Een assortiment watersportartikelen is eigenlijk nooit compleet. Een boot bestaat uit een veelheid aan onderdelen die slijten of kapot kunnen. Met zoveel verschillende soorten boten en modellen loopt het aantal artikelnummers in hoog tempo op. Voor de winkelier is de taak weggelegd om hier een gezonde afweging te maken zodat bezoekers vinden wat ze zoeken. Dit zijn niet per definitie de best verkopende artikelen. Vaak is dat ene gekke onderdeeltje stuk en kan er niet gevaren worden. Wachten tot de toeleverancier het heeft verzonden is dan heel iets anders dan er direct over kunnen beschikken vanuit een goed geassorteerde shop. VIMS watersport is deze uitdaging aangegaan met een rigoureuze verbouwing van een stallingloods op het terrein van de jachthaven. Het voormalige havenwinkeltje op de kade is verbouwd tot restaurant. Opvallend bij binnenkomst is de combinatie van boten en accessoires. VIMS watersport is naast winkelier ook jachtbemiddelaar met doorgaans zo’n 10 boten in het bestand. Vaak worden deze boten in een wat leeg aandoende showroom tentoongesteld. Hier staan ze meer in hun natuurlijke omgeving tussen de onderdelen en accessoires die erbij horen. Met een achtergrond in de chemie en carrosseriebouw biedt VIMS ook service en inbouw van technische installaties en motoren, schilderwerk of de afbouw van een casco. Vaak zijn dit zelfbouwprojecten die toch een vakman nodig hebben om vaarklaar te geraken. Zo is er veel expertise in huis waarmee achter de toonbank of op de winkelvloer weet waarover de vraag gaat en een goed advies kan geven.

De inrichting van de winkel is netjes, overzichtelijk en vooral uitgebreid. Er is niet gekozen voor volume-aanbiedingen op een pallet midden in de winkel, de breedte is meer opgezocht in het assortiment. Zo vindt je er bijvoorbeeld voor navigatie- of geluidsapparatuur een opstelling waar de verschillende instrumenten werkend te zien of te horen zijn. De kans dat je in deze opzet aanschaft wat het best bij je past is zo veel groter. Dat geldt ook voor kleding. Zowel modieus als technisch staat op een ruime afdeling overzichtelijk gepresenteerd en kan net zolang worden gepast tot de juiste maat gevonden is. In de winkelpresentatie sluit de inrichting van de kajuit en kombuis hierop aan. Er staan een aantal lijnen kommaliewant die niet alleen maar van een ankertje zijn voorzien maar waaruit nog iets te kiezen valt tussen wat moderner of juist klassiek. Op het gebied van veilig varen is VIMS in staat een reddingvlot te keuren maar is er uiteraard ook en breed aanbod in vesten, lifelines, noodvuurwerk of een nieuw vlot.

Technische accessoires en onderdelen vormen en andere tak van watersport in het assortiment van VIMS. Als steunpunt van de botenwacht is er veel ervaring met pech onderweg. Een steunpunt van deze hulpdienst voor watersporters helpt direct, zeven dagen per week. Dus ook in het weekend en tijdens het hoogseizoen wanneer anderen ofwel gesloten zijn of het te druk hebben om een pechgeval direct op locatie te verhelpen. Een groot voordeel van VIMS is de ruime voorraad in allerhande onderdelen waarmee een storing ook direct verholpen kan worden. Maar ook de zelfbouwer of refitter vindt alles van zijn of haar gading op de winkelvloer. Lak en plamuur van International of Epifanes met alles daarbij om het te verwerken, inclusief een prettig advies. Met een achtergrond in de chemie is er zelfs een op de watersport geënte kit voorhanden die geheel naar eigen recept is samengesteld. Bijzonder want de eigenschappen ontstijgen die van de grote merknamen. Zolang goed ontvet hecht de kit zonder primer op alle oppervlakken. Het is geschikt voor lijmverbindingen of voor afdichtingen. Sneldrogend, ook in vochtige omstandigheden, en de volgende dag al overschilderbaar. Verwerken gaat zoals met iedere kit maar deze is wel krimpvrij. Ook is de hybride- polymeerkit vrij van oplosmiddelen waarmee voedselveilig en ook in de kombuis toegepast kan worden. Op motorengebied is er een dealerschap van Vetus, Sole, Suzuki en Tohatsu. Natuurlijk zijn alle slijtdelen en het merendeel van overige onderdelen voorradig maar ook met andere merknamen komt men een heel eind.

Met al deze nieuwe goed geassorteerde watersportwinkel op het terrein is de haven een waardevolle aanlegplaats voor watersporters op de Dintel, Volkerak of Hollands Diep. Met Moverbo osmosebehandelingen en Beluga Jachtbouw als buurmannen is een totaalpakket aan watersportdiensten voorhanden.

Voor meer informatie:
Verlent International Marine Service (VIMS)
Markweg-Zuid 3
4794SN Heijningen
Tel. 0167 528545

Facebook Comments "V.I.M.S. Watersport - Nieuwe winkel in de regio"
                         my-ip