Woeste golven en spektakel tijdens The Belgian Offshore Challenge - Hattrick Team Derksen Infra

Artikel - Woeste golven en spektakel tijdens The Belgian Offshore Challenge - Hattrick Team Derksen Infra

Zeebrugge. The Belgian Offshore Challenge (BOC) staat al 6 jaar garant voor spectaculaire en spannende Powerboat wedstrijden, waarbij de laatste jaren de Nederlandse teams uit zijn op de grootste bekers. In het weekend van 25 en 26 september gingen zij dan ook weer met de 1e en 3e prijs naar huis.

De enorme wind en onstuimige golven hadden helaas hun weerslag op het aantal deelnemende boten. Alleen keiharde bikkels in hun RIBs gingen de strijd aan. Het zou dan ook een slijtageslag worden van bemanning en materieel tegen de hoge golven. De zaterdag was vooral een dag van voorbereiding en training. Tijdens een tocht van in totaal 30 NM werd het materieel uitvoerig getest met windkracht 6-7 en enorme watermuren van 4 meter hoog. Op zondag werd in een parcours van een driehoek twee wedstrijden gevaren voor de kust van Blankenberge. Het deelnemersveld bestond uit ribs tussen de 6 en 9 meter lengte. De organisatie wilde ook kleinere boten, vanaf 5 meter lengte, de gelegenheid geven deel te nemen aan wedstrijden. Slechts één kleinere boot, het Nederlandse Team van Roughneck Marine, ging de uitdaging onder deze omstandigheden aan. Robin van Leeuwen en Raymon van de Werff hebben de eerste wedstrijd volledig uitgevaren. Bij de prijsuitreiking kregen ze dan ook een eervolle vermelding van de wedstrijdleiding van de BOC. Als gevolg van de te zware wedstrijdcondities moesten zij helaas bij de tweede wedstrijd samen met een aantal andere deelnemers verstek laten gaan.

De eerste wedstrijd was in het hele deelnemersveld een krachtmeting tegen de woeste golven voor de beste plekken in de competitie. De rode debuterende rib van Team Maho nam de leiding en werd op de staart gevolgd door Team Derksen Infra met de gele rib. Team Derksen Infra moest immers haar titel verdedigen. Het was een spannende strijd in de kopgroep, waarbij de snelle rode rib helaas teveel van zijn bemanning vergde en moest afhaken. De eerste race werd gewonnen door Gert-Jan Derksen en Michiel Repko van Team Derksen Infra. De Capelli rib van Team Formen met stuurman Paul Smissaert eindigde als tweede. Het publiek op het water en de pier van Blankenberge stond te smullen van de spannende race met voorbij vliegende boten. Vooral de nieuwe Osprey Lynx van Rib Race Team Loosdrecht zorgde voor een spectaculair beeld en eindigde op een mooie derde plaats.
De tweede race ging Team Derksen Infra direct aan kop om die deze niet meer af staan. Hierdoor wonnen ze driemaal aaneensluitend een wedstrijd van de BOC. Nick Visser en Harry den Boer van Rib Race Team Loosdrecht waren opnieuw in gevecht met de Capelli van het BelgischeTeam Formen. De strijd werd in het voordeel beslist voor het team uit Nederland. De supporters van de Nederlandse teams waren massaal aanwezig en hebben de wedstrijden vanaf de pier van Blankenberge gevolgd. Als dank hebben de Nederlandse deelnemers dan ook een ererondje voor hun juichende publiek gemaakt.

Uitslag BOC 2010

1) Team Derksen Infra (NL)
2) Team Formen (B)
3) Rib Race Team Loosdrecht (NL)
4) Team CH16 (B)
5) Team Gunball (B)
6) Team Maho (B)
7) Team Roughneck Marine (NL)

Not finished:
Team Biretta (B)
Team Forladys (B)

Meer informatie: Regine Derksen, [email protected] Thomas Van Damme, www.belgianoffshore.com

Facebook Comments "Woeste golven en spektakel tijdens The Belgian Offshore Challenge - Hattrick Team Derksen Infra"
                         My IP