Vaart Jachtbemiddeling - Internetmakelaar zet nieuwe koers uit

Artikel - Vaart Jachtbemiddeling - Internetmakelaar zet nieuwe koers uit

Vaart Jachtbemiddeling is een vooruitstrevende scheepsmakelaar. Al sinds de vroege opkomst van het internet is dit medium ingezet als belangrijkste tool om het bestand met jachten onder de aandacht te brengen. Schepen worden op deze wijze wereldwijd aangeboden met flink wat reacties uit andere Europese landen tot gevolg. Natuurlijk blijven ook de inspanningen uit de klassieke economie een rol spelen zoals bijvoorbeeld adverteren in magazines als Boten.nl. Wat Vaart Jachtbemiddeling niet heeft is een verkoophaven. Met het internet als verzamelplaats van alle info over de beschikbare jachten is dat ook niet nodig. Een geïnteresseerde kan zich thuis achter de PC oriënteren en vervolgend gericht op pad gaan naar de droomboot die het moet worden. Of deze nu in Sneek, Leiden of Zeewolde een ligplaats heeft doet dan niet meer zoveel ter zake.Deze efficiënte werkwijze wordt nu als voordeel ingezet voor zowel de verkopende partij als de nieuwe eigenaar. In de jachtmakelaardij geldt een percentage courtage of ook wel commissie genoemd. Hier levert de bemiddelaar zijn inspanningen voor. De inspanning om een kostbaar jacht te verkopen verschilt echter niet zo veel van de perikelen rond een goedkoper exemplaar. Met een percentage als courtage echter ontstaat er tussen deze twee schepen in verkoopkosten wel een behoorlijk verschil. Misschien leuk voor de makelaar maar de verkoper zal dit toch in de prijs verwerken waarmee de vraagprijs wat hoog kan uitvallen en de verkoopkansen slinken. Zodra je de kosten beperkt kan deze vraagprijs scherper gesteld worden waar een potentiële nieuwe eigenaar weer zijn voordeel mee kan doen. Voor de verkoper betekend dit ook dat deze niet gedwongen wordt de boot zelf dan maar te verkopen. Een makelaar als Vaart is een specialist in het verhandelen van boten en weet hoe zij beide partijen moet behoeden voor valkuilen in dit proces.

Vaart Jachtbemiddeling beperkt de verkoopkosten door de courtage niet als percentage maar als vast bedrag aan te bieden. Om kleinere schepen daar niet de dupe van te laten worden is er een verdeling gemaakt waarbij een aantal prijsklassen een bijbehorend bedrag laten zien. Vergelijk dit maar eens met de kosten van een klassieke jachtmakelaar en je zult ontdekken dat Vaart Jachtbemiddeling eenzelfde verkoopinspanning levert met de laagste verkoopkosten. Op de website van Vaart (www.vaartjachtbemiddeling.nl) is een overzicht te zien.

De nieuwe koers is nog maar net ingezet en het effect is nu al zichtbaar. Met name de duurdere en grotere schepen laten een sterke toename zien in het bestand van Vaart Jachtbemiddeling. Ook de doorstroming gaat vlot aangezien de schepen voor een interessante prijs aangeboden kunnen worden.
Naast bemiddeling voor een vast bedrag heeft Vaart nog een ander sympathiek project onder haar hoede genomen. De verkoop van FF65 eenheidsklasse zeiljacht ging zo voorspoedig dat het idee ontstond de bouw van dit jachtje ter hand te nemen. De FF65 combineert snelheid en actie met een kajuit die voldoende ruimte biedt aan 3 tot 4 personen en spullen om er een week op uit te trekken. Koos de Ridder ontwierp de FF65 in 1992. Bij de bouw wordt gebruik gemaakt van glasvezel versterkt polyester waarbij dek en romp bestaan uit een sandwichconstructie, stijf en duurzaam. Het brede onderwaterschip achter maakt de FF65 een uitstekende planeerder op ruime rakken. De vorm van het voorschip maakt dat de boot ook in golven prima presteert. Mede door zijn lichte gewicht voelt de FF65 aan als een open boot. Door de grote spinnaker planeert de FF65 al bij windkracht 4. Als het echt gaat waaien zijn snelheden rond 15 knopen geen uitzonderingen meer en een sensationele ervaring. Toch heeft de boot een volwaardig interieur en daarbij is de FF65 is makkelijk trailerbaar wat het vaargebied aanzienlijk vergroot.

Technische gegevens
Lengte over alles 6.50 m
Lengte waterlijn 6.00 m
Breedte 2.50 m
Diepgang 1.25 m
Gewicht 875 kg
Zeiloppervlak 22.3 m2
Zeiloppervlak spinnaker 33.8 m2

Voor meer informatie:
Vaart Jachtbemiddeling
Fjildwei 9
8541 AB AKMARIJP
T: 06-22875662
F: 0566-689037
E-mail: [email protected]
www.vaartjachtbemiddeling.nl

Facebook Comments "Vaart Jachtbemiddeling - Internetmakelaar zet nieuwe koers uit"
                         My IP