Jachtbouw Loedeman - Scheepstimmerlieden uit Elburg

Artikel - Jachtbouw Loedeman - Scheepstimmerlieden uit Elburg

Tussen Harderwijk en het Ketelmeer is Elburg een goed bewaarde vestingstad waar passanten op de Randmeren een historisch verantwoorde haven vinden. Er is veel te zien zonder dat de authentieke sfeer teniet gedaan wordt met al te uitbundige faciliteiten voor het massatoerisme. In plaats daarvan wordt er hard gewerkt in Elburg.

De vrij lange invaart vanaf de grens tussen het Veluwe- en het Drontermeer wordt op de oever aan bakboord gedomineerd door een keur aan nautische bedrijven die samen het Jachtcenter Elburg vormen. Eén van de vaste waarden hierin is Jachtbouw Loedeman met bijna 30 jaar ervaring in nieuwbouw, verbouw en onderhoud van plezierjachten waarbij een voorliefde voor hout overheerst.

In de beginperiode werden er Gouwzee's gebouwd. Na een aantal jaren is het bedrijf zich echter ook gaan richten op het onderhoud van schepen. Kleine verbouwingen zoals het aanpassen van een kastje tot een complete refit of het leggen van nieuw teakdek vormen tot op de dag van vandaag het specialisme van Loedeman. Het is een hecht familiebedrijf. Inmiddels staat Joris Loedeman aan het roer van de onderneming nadat vader Loedeman het wat rustiger aan wilde gaan doen. Moeder Loedeman drijft de uitgebreide watersportwinkel waar de oudste dochter haar weer in bijstaat. Met een dergelijke bezetting is het als vanzelfsprekend dat er een gezellige huiselijke sfeer heerst in zowel de winkel als de werkplaats.

Hout werkplaats
Naast de watersportwinkel is nog maar net intrek genomen in een nieuwe houtwerkplaats. Hier kunnen twee tot vier schepen geplaatst worden om er onder geconditioneerde omstandigheden aan te kunnen werken, ook in de winter. Grenzend aan de boten zijn er twee verdiepingen. De bovenste voor de interieurbouw, op de begane grond is alles afgestemd op het maken en leggen van teakdekken. Dit is binnen de onderneming een aparte tak van sport geworden. Er is inmiddels veel ervaring opgedaan met het secuur mallen van een dek waarna het uiteindelijke teak in prefab delen onder vacuüm wordt gemonteerd. Een vooruitstrevende techniek om deze klassieke dekbedekking zonder kwetsbare schroeven te monteren. In de interieurbouw is flexibiliteit troef. Als opdrachtgever kun je alle wensen vervuld krijgen hoewel je bij een slecht idee gelukkig wel wat tegengas krijgt van de vakman.

Jachtbouw Loedeman werkt nauw samen met makelaar Elburg Yachting, Yachtservice de Vries voor de techniek en Klaver Yachtpainting voor het beste wat een jachtschilder kan bieden. Door elkaar te versterken vinden prestigieuze projecten hun weg naar dit jachtcenter in Elburg, Maar ook middenklassers en het kleine werk zijn aan een goed adres voor een algehele of deel van een refit. Tenslotte kan zelfwerkzaamheid een flinke kostenbesparing opleveren. Hiertoe is een kraan en stallingsplaats beschikbaar met de goed gesorteerde watersportwinkel van Loedeman om de hoek.

Voor meer informatie:
Jachtbouw Loedeman
J.P. Broekhovenstraat 23
8081 HB Elburg
Tel.: +31-(0)525-682667
Fax.: +31-(0)525-682942
E-mail: [email protected]
www.jachtbouwloedeman.nl

Jachtcenter Elburg BV
Tel. : +31 (0) 525 68 28 00
Fax: +31 (0) 525 68 45 18
www.jachtcenter.nl

Facebook Comments "Jachtbouw Loedeman - Scheepstimmerlieden uit Elburg"
                         My IP