Port Brielle - Wonen als een watersporter

Artikel - Port Brielle - Wonen als een watersporterOp de plaats van een voormalige jachthaven is in Brielle de eerste fase van het woningbouw-project Port Brielle van start gegaan. Medio volgend jaar staan hier de eerste 44 woningen waar liefhebbers van een uitgelezen watersportgebied onder de rook van een historische vestingstad hun eldorado vinden.

Brielle
De grotendeels uit de 17e eeuw stammende vesting van Brielle is een museale vestingstad en één van de best bewaard gebleven verdedigingswerken in Nederland. Samen met Harlingen staan hier de meeste monumenten per inwoner. Met een levendige historie als havenstad, op 1 april wordt sinds 1572 nog steeds de inname door de Watergeuzen gevierd, vormen de Briellenaren een hechte maar open leefgemeenschap waar nieuwkomers van harte welkom zijn. Met winkels, restaurants en cafés is het er ronduit gezellig.
Brielle ligt op het Zuid-Hollandse eiland Voorne. Vlakbij Rotterdam met alle faciliteiten die een wereldstad kan bieden is de uitgestrektheid van Zeeland net zo dichtbij.

Varen
Het Brielse meer ligt voor de deur. In vroeger tijden de verbinding met het achterland maar door verzanding in het Brielse gat in onbruik geraakt ten gunste van de nieuwe waterweg. Vanaf 1950 is het afgesloten van de zee waardoor een langgerekt vaarwater is ontstaan met een sluis en inleidingkanaal vanaf de Oude Maas. Een dam scheidt de beroeps- volledig van de recreatievaart op het meer. Het eindigt noordwestelijk bij het Voornse meer waar je ook vlakbij zee zit.

Door de vorm van het Brielse meer is er veel oever met bijbehorende recreatie. Rondom zijn paardrijd-, fiets- en wandelpaden aangelegd. Met een boot kunnen alle takken van watersport worden bedreven. Grotere zeilboten zijn in de minderheid maar er dobberen wel vloten optimisten van de zeilscholen rond. Ook zijn er gebieden waar snel gevaren mag worden maar met een vergunning. Die is niet zomaar te verkrijgen waarmee er zorgvuldig wordt omgesprongen met de rust rond de vele kreken, eilandjes en ankerplaatsen. Vrije ligplaatsen zijn er volop waarbij een drie-dagen regeling geldt, geen vaste bewoners op die ene mooie stek dus.

Port Brielle
De bewoners van Port Brielle bevinden zich in het centrum van al dit moois. Met de boot aan een eigen steiger in de achtertuin vaar je bakboord uit het meer op, stuurboord brengt je tot diep in het centrum van Brielle. Ook Albert Heijn heeft een speciale aanlegsteiger voor varende clientèle.
De ligging van het project maakt Port Brielle tot iets anders dan de zoveelste nieuwbouw wijk. Het is niet weggestopt op een verlaten weiland aan de rand van de stad maar maakt als haven deel uit van de oude vesting, op de grens van monumenten en verdedigingswerken naar de groene oevers van het Brielse meer.
De architectuur is wel geheel van deze tijd, er is geen poging gedaan iets van weleer na te maken. Strakke rechte lijnen geven de woningen een zonnige mediterrane sfeer. Door zowel waterwoningen, geschakelde woningen, penthouses als appartementen aan te bieden is van eenvormigheid geen sprake. Enkele van de reeds verkochte objecten worden ingezet als tweede- of recreatiewoning. Ook biedt de regio met Rotterdam als buur goede kansen in de verhuur van tijdelijke woonruimte. Als belegging kan een appartement of woonhuis in Port Brielle daarmee ook een interessante optie zijn.Voor meer informatie:
www.portbrielle.nl

Verkoop:
Van Ravens Makelaardij
Turfkade 12
3231 AR Brielle
T: 0181 487 120
info@vanravens.nl

Ooms Makelaars Hellevoetsluis
Bruggehoofd 3
3220 AK Brielle
T: 0181 321 849
info@ooms.com

Facebook Comments "Port Brielle - Wonen als een watersporter"
                         my-ip