Watersportkriebels beginnen op Boot Holland

Artikel - Watersportkriebels beginnen op Boot HollandTraditiegetrouw opent Boot Holland in februari het watersportseizoen. Het allernieuwste op watersportgebied is het allereerst te zien in het WTC Expo te Leeuwarden. Meer dan 300 exposanten tonen er hun primeurs en noviteiten.

Er heerst een positieve stemming in Leeuwarden. Ondanks moeilijke economische tijden is de organisatie verheugd te kunnen melden dat alle hallen van het beurscomplex zijn gevuld. Op een beursoppervlak van 40.000m2, verdeeld over 5 hallen, tonen meer dan 300 exposanten alles wat watersport zo mooi maakt.

Boot Holland bestaat dit jaar 20 jaar en staat in de belangstelling van een grote groep watersporters. Jaarlijks komen er meer dan 50.000 bezoekers naar de beurs waarmee Boot Holland een belangrijke speler op de watersportbeurzenkalender is.

Een trekpleister op de beurs is de palingaak Korneliske Ykes II. De palingaken waren speciaal ontwikkeld voor op zee. Met open bunnen, waar 20.000 pond levende paling in kon, voer vroeger de 3 koppige bemanning naar Londen om daar de paling te verkopen. In het voorjaar voeren ze naar de Oostzeelanden om van de plaatselijke vissers en handelaren de ingekochte paling op te halen. In Heeg en Gaastmeer werd de paling gesorteerd en in grote karen in leven gehouden. Het schip heeft een lengte van 18,35 over de steven en gewicht van 52 ton.

Wie een bezoek brengt aan Boot Holland kan zich opmaken voor een echte botenbeurs. In alle hallen vind je boten, variërend van kleine opblaasboot tot grote luxe motorjacht. Gemaakt van uiteenlopende materialen zoals hout/staal/polyester etc. Hierbij kan opgemerkt worden dat staalbouw een groot aandeel voor zijn rekening neemt. Boot Holland wordt dan ook niet voor niets de grootste motorbotenbeurs van de Benelux genoemd. De motorbotensteiger in de Saksenhal, het paradepaardje van de beurs, ligt dan ook vol met prachtige glimmende motorboten, van instapper tot super de luxe jacht voorzien van alle gemakken. Maar niet alleen aan de steiger, ook in andere hallen worden op prachtige opgebouwde stands de mooiste motorboten gepresenteerd.

Wie overigens denkt dat de beurs hiermee ophoudt heeft het mis. Een belangrijke speler op Boot Holland zijn ook sloepen/vletten. De meest toonaangevende sloepen- en vlettenbouwers zijn aanwezig op de beurs en tonen hun nieuwste modellen. Wat opvalt is de toename van RIBS (Rigid Inflatable Boats). Jaarlijks groeit dit aanbod op Boot Holland. Daarnaast zijn er ook zeilboten en vele toeleveranciers in de watersportbranche met motoren, maar ook accessoires als navigatie, reddingsvesten, kleding en touwen ontbreken niet op de beurs. Maar op Boot Holland wordt ook aandacht geschonken aan het milieu. Op het 1000m2 grote elektrisch varen paviljoen, wat zich in hal5/Friezenhal bevindt, is alles op het gebied van elektrisch varen aanwezig; elektrisch varende boten, hybride kruisers en accu’s en componenten voor de nieuwste aandrijftechnieken.

WTC Expo Leeuwarden
Heliconweg 52
NL-8914 AT Leeuwarden
Tel.: 0031 – 058 – 294 15 00
www.boot-holland.nl

Facebook Comments "Watersportkriebels beginnen op Boot Holland"
                         my-ip