Baarsma Botenbouw

Artikel - Baarsma BotenbouwBaarsma Botenbouw is sinds 2000 actief in de bouw van stalen en polyester jachten op een prachtige watersportlocatie aan het Sneker Meer

Visie
Met een jarenlange ervaring ( sinds 1980) in de bouw van stalen jachten zorgde Tuinstra ervoor dat de bedrijfsactiviteiten van Baarsma Beheer werden uitgebreid met het ontwikkelen en bouwen van plezierjachten. Op de werf in Terherne werden al voordat Baarsma Botenbouw er begon, zeilboten gebouwd. De Baarsma Valk is daar ook uit voortgekomen. Tuinstra weet hoe een boot moet zijn. Hij maakt een plan dat wordt uitgewerkt door jachtarchitecten. De eerste ontwerpen worden eerst aquadynamisch verbeterd door het wetenschappelijk maritiem instituut. De inzet is het bouwen van een boot ‘die klopt’. De romp moet zo gevormd zijn dat een jacht onder alle omstandigheden optimaal vaart, terwijl rustige lijnen de romp een klassieke uitstraling geven. Wij zijn ook degene die luisteren naar uw wensen als klant. Uitrusting, afwerking of kleur, ons advies en zorg maakt dat uw keuze keurig wordt ingebouwd en uitgevoerd.Waarom Staal
Staal is het materiaal waarmee de Nederlandse werven faam hebben gemaakt. De degelijkheid van staal lijkt naast de superlichte constructies van carbon zeiljachten soms gedateerd. Niettemin is een stalen jacht sterk, heeft het gewicht op de juiste plaatsen en blijft zo’n sterk schip ook na 30 jaar of langer als nieuw; ook bij jarenlang gebruik waarbij wel eens een kaderand of een dukdalf wordt geraakt. Een korte oriëntatie is genoeg: vergelijk de prijzen van tweedehands kunststof motorboten met die van een vergelijkbare boot van staal. Staal houdt zijn waarde en dat is niet voor niets. Daarbij is staal het juiste materiaal voor onze motorjachten. We kunnen ze helemaal strak afwerken en op de juiste plaatsen rompstijfheid en gewicht meegeven. Tijdloze styling en superieure laksystemen zorgen ervoor dat een stalen Baarsma motorjacht er fris en actueel uitziet.

Spudpaal
Baarsma Vletten kunnen worden uitgevoerd met een Spudpaal.De voorbereiding die hier voor nodig is is altijd ingebouwd. Hierin is Baarsma Botenbouw een voorloper, in de luxe jachtbouw.

Laatste nieuwe ontwikkeling.
Door nieuwe technieken die zijn ontwikkeld, wordt het nu ook mogelijk om een stalen romp te voorzien van een polyester opbouw. Dit geeft bijzondere mogelijkheden van het ontwerp, wat natuurlijk in overleg met de huis Jachtarchitect wordt bepaald, waardoor er zeer veel kan met vorm. De romp blijft als vanouds vertrouwd van staal en dus bestand tegen alle weertypen en obstakels.

Voor meer informatie: baarsma-botenbouw.nl

Facebook Comments "Baarsma Botenbouw"
                         my-ip