Streamwater - Botenboulevard in het Zeeuwse Bruinisse

Artikel - Streamwater - Botenboulevard in het Zeeuwse Bruinisse

Met de Grevelingen als voor- en de Oosterschelde als achtertuin worden in 1200m2 showroom te Bruinisse een 11-tal aansprekende werven vertegenwoordigd. Streamwater is een bedrijf met een passie voor watersport wat zijn weerslag heeft op de aard van het aanbod.

Vooral schepen met karakter en klasse staan in de schijnwerpers. Ontwerpen die teruggrijpen op het mooie van vroeger naast boten waar het spanningsveld tussen design en techniek voelbaar aanwezig is. Ook daartussenin biedt Streamwater een brede keuze voor diverse takken van watersport. Vissers, sportbootadepten of sloepvaarders vinden een aanbod met net dat ietsje meer dan het gemiddelde in styling en kwaliteit.

Brandaris
Het Brandaris programma omvat momenteel een zevental schepen, van 8,5 tot 11 meter en van 130 tot 620 pk, open en gesloten, met of zonder een heleboel extra’s. Elke Brandaris wordt van top tot teen met de hand in Nederland gebouwd en op bestelling volledig custom made afgeleverd. De eerste Brandaris Barkas was geïnspireerd op de tender van het marineschip, dat werd gebruikt als flottieljesvaartuig bij het zeilen tijdens de Olympische Spelen van 1936 in Berlijn. Vooral zeilers, normaalgesproken niet echt een fan van motorboten, vallen voor de stijlvolle, klassieke schoonheid, de toegepaste materialen en de fraaie afwerking. Binnenkort wordt begonnen met de bouw van een 15,6m Brandaris. Dat wordt een ultramodern, maar toch ook weer klassiek gelijnd schip, met een riante, tweemaal 600 pk aan boord.

Rapsody
Een uitstraling van een klassiek Nederlands motorjacht, een bovengemiddelde wendbaarheid, uitstekende prestaties en comfort om elk moment van te genieten. Dat waren de drijfveren om de fraaie modellen van Rapsody vorm te geven. De in sportieve retro-stijl gebouwde motorjachten hebben een vol planerende romp met een wijd uitlopende waaiersteven. Ook het met teak en mahonie afgewerkte interieur is een sfeervol plaatje. Volwaardige slaapplaatsen, een compacte maar toch van alle gemakken voorziene kombuis en doordacht ingericht sanitair maken van langere tochten een comfortabel avontuur. Rapsody schepen worden aangeboden in modellen van 29 tot 55ft.

Frauscher
In 1927 werd deze werf opgericht door Engelbert Frauscher. In die tijd werden de houten Frauschers nog geheel met de hand gebouwd. Degelijk want zelfs nu nog varen boten uit deze vervlogen periode op de meren van Oostenrijk.
Verwacht echter niet dat deze sportbotenbouwer krampachtig vasthoudt aan het verleden. De werf schrikt er niet voor terug een messcherp vormgegeven runabout op de markt te brengen die nergens mee te vergelijken is. Een aangename afwisseling in het uniforme geweld van de Amerikaanse tegenhangers op dit gebied. Ook technologisch vormt Frauscher een voorhoede. Waterski achter een elektrisch aangedreven speedboot of varen met een brandstofcel zijn recente wapenfeiten van deze Oostenrijkse innovators.

Pursuit
Boten voor de visser en zijn gezin. De geschiedenis van Pursuit gaat 27 jaar terug. Leon Slikkers begon bij Chris-Craft als meubelmaker. In 1950 begon hij na het dagelijkse werk met het bouwen van kleine runabouts in zijn garage. In 1954 registreerde hij de naam "Slickcraft" en startte een kleine fabriek in Holland Michigan. Het bouwen van boten voor de moeilijke wateren van de 'Grote Meren' heeft geleid tot de Cuddy Cabin modellen met een diepe V-bodem. De Pursuit boten zoals we die vandaag kennen zijn ontstaan in 1977. Tot in de jaren 90 werden er steeds weer nieuwe modellen van Pursuit op de markt gebracht en is een klinkende reputatie gevestigd. Tegen het jaar 2000 werd Pursuit voor het vierde achtereenvolgende jaar geprezen met de Sales en Marketing Yamaha Achievement Award. Er worden tegenwoordig 14 modellen aangeboden van 23 tot 34ft. Offshore cabinboten, console- en sportboten.

Cobalt
Een op en top Amerikaanse producent van snelle sportboten en cruisers. Vanuit Neodesha in Kansas worden met state of the art productietechnieken een 14-tal modellen gemaakt tussen de 21 en 46ft. Vooral de sportieve watersporter voelt zich aangetrokken tot deze boten. De vormgeving is wat strakker dan gebruikelijk bij dit type boten uit de USA. Het maakt Cobalt tot een wat ingetogen verschijning met onderhuids het geweld van Mercruiser of Volvo motoren.

Makma
De definitie van kwaliteit kent vele varianten. Maar voor Makma geldt dat niet. Het realiseren van schepen die onderscheidend in kwaliteit en uitstraling zijn, is de drijfveer. Het succes van Makma laat zich meten aan de grote aantallen die zijn geproduceerd. Als pionier in de sloepenwereld was Makma een van de eerste met een cabin variant op dit scheepstype. Deze Carribien modellen verheugen zich nog steeds in een grote belangstelling. De combinatie van flink wat onderdeks comfort met nog steeds een lage doorvaarthoogte ligt hier aan ten grondslag. Een Nederlands product wat naadloos past in een decor van molens en rietkragen. Recentelijk is de werf verhuisd naar het noorden van het land. Streamwater heeft de vestiging in Leiden overgenomen en biedt hier alle service aan Makma sloepen.

Antaris
De sloepen kajuitjachten van Antaris zijn eveneens Nederlandse kwaliteitsproducten. Een volledig geautomatiseerd doseringssysteem zorgt ervoor dat altijd de juiste mix van polyester en componenten wordt verwerkt. Maximale sterkte en een constante kwaliteit is daar het resultaat van. Alleen ANTARIS beschikt over deze technologie en staat voor ambachtelijk werk met de technologie van vandaag, gemaakt door gedreven vakmensen die als het ware hun eigen boten bouwen. Ouderwets? Misschien wel, maar het past prima bij een ambachtelijk scheepstype als een sloep. Op deze wijze worden 27 modellen aangeboden. Naast sloepen met een diesel of outboard ook cabinecruisers in staal of polyester en een snelle aluminium variant.

Maril
Ook Maril was een van de architekten van de sloepenrage. Met ambitie en passie ontwikkelden zij telkens opnieuw een aantrekkelijk, comfortabel model sloep die tot op de dag van vandaag zich op het hoogste vaartechnische en ergonomische niveau bevinden. Goede vaareigenschappen, veiligheid, duurzaamheid en het streven naar de beste kwaliteit zijn de bijzondere waarden van de Maril sloepenserie. Niet zo gek dus dat veel mensen goede herinneringen hebben aan hun vaartochten met Maril. In tegenwoordige productie zijn 4 sloepen tussen de 5 en 8 meter en een klassiek vormgegeven kajuitjacht van 9 meter.

Icelander
Zoals de naam al doet vermoeden zijn Icelanders stoere zeewaardige sloepen. Een overnaadse spitsgatromp met kabelaring en kopleguaan. Afhankelijk van de uitvoering met teak afgewerkt aan dek en op de kuipvloer. Er zijn momenteel 2 modellen, een 22- en 23 voeter. Icelandersloepen worden compleet en vaarklaar aangeboden. In de zogeheten Comfort uitvoering kun je instappen en wegvaren, tot aan een stootwil is inbegrepen. Extra luxe is nog mogelijk met een royaal of exellent uitvoering. Er word dan meer teak toegepast, een hoes voor de buiskap, zonnedek en een zwemtrap. Er is veel mogelijk. Een aantal Icelanders zijn in plaats van een afwerking in teak van Flexiteek voorzien. Een milieuvriendelijker alternatief voor deze steeds schaarser wordende houtsoort. Ook is flexiteek schier onverwoestbaar en kun je het met een hogedrukspuit reinigen. Praktisch terwijl de klassieke uitstraling van de boot behouden blijft.

Balance
De voorloper van de Balance sloep werd in 1850 gebruikt om bemanning en kapitein vanaf het moederschip veilig aan land te brengen. De tegenwoordige balance sloep is gebouwd uit een optimale mix van robuustheid, ruimte en comfort. De Balance sloep wordt gemaakt van glasvezel versterkt polyester, volgens de hand layup methode. Er is daarbij gebruik gemaakt van vinylester resins, een polyesterhars waarbij vochtproblemen in het laminaat tot het verleden behoren. Balance is verkrijgbaar als 21 of als 28ft sloep.

AB inflatables
Misschien een minder bekend merk in opblaasboten. Toch is AB populair onder vertrekkers en andere wereldreizigers. Die weten waar ze het over hebben. Zowel onderweg als in de tropische zon heeft een rubberboot behoorlijk te lijden. Daarom wordt alleen Hypalon toegepast als bouwmateriaal, heel wat beter bestand tegen schavielen of UV straling dan PVC. Streamwater richt zich vooral op de ribs, bijboten met een polyester bodem. Ideaal voor in de davits van het moederschip.

Streamwater zet met deze merken en modellen een presentatie neer die het mogelijk maakt op een objectieve manier een boot te kiezen die het best bij je past. Met zoveel verschillende merken onder een dak is een advies van Streamwater niet gekleurd door een eigen product maar komt dat voort uit een eerlijke afweging tussen de vele mogelijkheden die er zijn. Overlappen doet het aanbod zich niet, zelfs de sloepen onderling hebben ieder hun eigen karakter.

Voor meer informatie:
Streamwater Bruinisse
Dorpsweg 40a
4311 RL Bruinisse
Tel.: +31 (0)111 - 48 15 75
Fax: +31 (0)111 - 48 15 85
Streamwater Leiden
Zoeterwoudseweg 21d
2321 GM Leiden
Tel.: +31 (0)71 - 579 10 30
Fax: +31 (0)71 - 579 10 35

Openingstijden
voor beide vestigingen
Ma t/m Do 10.00 - 17.30 uur
Vrijdag 10.00 - 18.30 uur
Zaterdag 10.30 - 16.30 uur
's Avonds en op zondag op afspraak

Facebook Comments "Streamwater - Botenboulevard in het Zeeuwse Bruinisse"
                         My IP