Volledig vernieuwde cursussen Theoretische KustNavigatie (TKN) bij VBO

Artikel - Volledig vernieuwde cursussen Theoretische KustNavigatie (TKN) bij VBO

In januari start VBO met haar volledig vernieuwde TKN cursussen. Varen op zee betekent varen zonder herkenningspunten als boeien, borden en de wal. Op een gegeven moment zie je alleen maar water om je heen en dan moet je vertrouwen op je kaart en je instrumenten. Even stoppen om de weg te vragen is er niet bij.

De nieuwe VBO cursus gaat uit van de zeekaart. Het werken met en in de kaart staat centraal. Daarom zitten er in de cursusmap vier kaarten. Het is een pittige cursus die begint met een gedegen herhaling van de VB A stof van het klein vaarbewijs. Het lesmateriaal is ook uitstekend geschikt als voorbereiding op VB II.

Het TKN examen
Er zijn twee TKN examens per jaar, een in april en het ander eind november, begin december. Voor 2011 is het examen gepland op zaterdag 16 april, de datum van het tweede examen in 2011 is nog niet bekend.

Het TKN diploma
Het is een officieel diploma dat recht geeft op het internationale vaarbewijs kustwateren (ICC coastal waters) en het geeft een vrijstelling voor het aanvullende gedeelte voor het klein vaarbewijs (VB A). Als u in het bezit bent van klein vaarbewijs I kunt u met het TKN diploma het klein vaarbewijs II aanvragen. Het TKN diploma is gelijk aan het Belgische diploma Yachtman.

Specifiek voor watersporters
Het is een prima cursus voor zowel jachtschippers als voor de bemanning. Zeker op zee is het van belang dat niet alleen de schipper maar ook een of enkele bemanningsleden kunnen navigeren. Niet alleen de elektronische plotter maar ook de schipper kan voor korte of langere tijd uitvallen.

Eenvoudige taal
In de cursus wordt het navigeren op zee op een eenvoudige manier uitgelegd zodat het ook goed te volgen is voor de beginnende watersporter.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.watersportcursussen.nl. Geen cursus bij jou in de buurt en toch voldoende belangstelling? Bel ons en we komen naar je toe, telefoon 0162-323396.

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen
mobiel 06 53896986 of
[email protected]

Facebook Comments "Volledig vernieuwde cursussen Theoretische KustNavigatie (TKN) bij VBO"
                         my-ip