Top Stoffering - Designmeubelspecialist doet ook de bootkussens

Artikel - Top Stoffering - Designmeubelspecialist doet ook de bootkussens

Rotterdammers houden van aanpakken. Geheel in die stijl drijft Kadir Hosaf een winkel in stofferingen. Met een ouderwets gevoel voor service en kwaliteit is dit het soort ondernemers die een volkswijk in het oude noorden van de Maasstad levendig houdt.Kadir komt uit Turkije. In 1995 naar Nederland gekomen en na een inwerkperiode sinds 1997 als zelfstandig stoffeerder gevestigd aan de Zwaanshals. Zo gemakkelijk het hier is om een dergelijk bedrijf op te zetten, zo moeilijk is dat in Turkije. Er zijn een drietal diploma’s voor nodig. Eentje om een winkel te mogen openen, een diploma die het mogelijk maakt personeel aan te nemen en op te leiden en een specifiek vakdiploma. Alledrie hangen ingelijst aan de muur als een soort waarborg voor het kunnen van Kadir. Verwacht geen strak ingericht designatelier. Top stoffering is eerder een gezellige, zelfs een beetje rommelige winkel. Toch is de kern van de activiteiten gericht op kostbare meubelstukken als Gispen stoelen of Leolux banken. Daarbij maakt Kadir gebruik van het beste wat de meubelstoffenindustrie te bieden heeft zoals de collectie van Saum und Viebahn voor meubelstukken of de producten van Keymer wat meer een toepassing vindt in boten, caravans of auto’s.
Het is mogelijk om een set bootkussens op locatie in te meten maar eigenlijk is dat in de visie van Top Stoffering alleen nodig bij een nieuwbouwproject. Gaat het om vervanging dan is het gemakkelijker om de oude kussens in te leveren waarna deze secuur worden nagemaakt volgens de overeengekomen specificaties. De meeste stoffeerders doen dat liever niet om maatverschillen te voorkomen. Kadir gaat echter niet uit van de vorm van de oude kussens maar neemt de maat van de stof. Die is in al die jaren wel gelijk gebleven terwijl de vulling natuurlijk wel behoorlijk geplet kan raken, zeker als ooit een inferieure schuimsoort is toegepast. Op de vraag of daar nooit problemen of klachten uit zijn voortgekomen volgt een ferm nee als ant-woord. Wel taart als bedankje. In alle jaren dat de winkel deze producten maakt, zijn er überhaupt geen klachten geweest. Vandaar dat de klantenkring alleen maar groeit, voornamelijk door mond tot mond reclame.

De service van Top Stoffering gaat ver. Kussens of meubelstukken kunnen worden opgehaald en gebracht zodra de nieuwe klaar zijn. En gaat het om stoelen of een bank, dan is een leenmodel beschikbaar zodat de klant toch nog kan zitten gedurende de tijd die nodig is de meubelen een tweede leven te geven. Onderscheidend is Top Stoffering ook in de prijsstelling. Het opnieuw bekleden van een bank of een stoel of een kussenset heeft een vaste prijs. Variabel zijn wel de kosten van de stof of het leer wat gebruikt wordt maar dat weet je ook van tevoren. Verrassingen zijn dus uitgesloten of het moet een positieve zijn. Een Leolux bank die bijna af is en waar niets recht aan is ziet er inderdaad weer als nieuw uit. Ook in detail. Er is een behoorlijk stevige leersoort toegepast die alleen met de pneumatische naaimachine verwerkt kan worden. Alle naden lopen superstrak in de vorm mee, nergens is een onvolkomenheid te ontdekken.Naast projecten als de rondzitjes voor een bowlingbaan of een nieuw auto-interieur werkt Top Stoffering op nautisch gebied samen met B.V. Temaro The Dutch Marine Suppliers. Een bedrijf dat de professionele vaart voorziet van alle huishoudelijke benodigdheden, ook het meubilair wat in sommige gevallen opnieuw bekleed moet worden. Uiteraard wordt de kwaliteit van de gebruikte materialen afgestemd op deze toepassing die evengoed past in een pleziersloep of -jacht. Top Stoffering biedt daarmee de mogelijkheid een zeer goede kwaliteit af te leveren voor een scherpe prijs.

Voor meer informatie:
Top Stoffering
Zwaanshals 179
3036 KL Rotterdam
Tel-Fax: 010 -465 61 26
Mobiel: 06 -41 23 74 59
info@topstoffering.nl
www.topstoffering.nl

Facebook Comments "Top Stoffering - Designmeubelspecialist doet ook de bootkussens"
                         my-ip