Mooie Vectra's uit VS

Artikel - Mooie Vectra's uit VSVectra speedboten worden in Amerika gebouwd in een kleine fabriek in New Paris, Indiana. Sinds januari 2008 worden deze kwaliteitsboten geïmporteerd door Midland Watersports in Veenendaal. Het assortiment bestaat uit vijf boten in negen verschillende uitvoeringen, waarvan alleen de kleinste met een buitenboord motor wordt geleverd. Wij hebben met dit model V 172 een proefvaart gemaakt.

Wat al na een paar minuten varen onze aandacht trok was de bijzondere stabiliteit van deze boot. “Dat klopt. Die opmerking horen wij vaker en dat komt door de manier van bouwen. Vectra's zijn handgelamineerd en worden niet in serie gebouwd. Door het gebruik van betere materialen zijn ze wat zwaarder dan de modellen van de concurrenten en de rompvorm is verantwoordelijk voor de stabiliteit. Die romp heeft onderwater een mooie ronding naar binnen met aan de zijkant een vlakke vorm die ervoor zorgt dat deze boten snel uit het water komen en mooi vlak blijven liggen,” vertelt Dennis Hensen, één van de eigenaren van Midland Watersports. “Dat merk je pas goed als je met een beetje snelheid een bocht maakt. Die speciale romp die uit drie duidelijke vlakken is opgebouwd en aan de zijkanten vlak wegloopt geeft extra steun en drijfkracht. Daardoor kun je heerlijk scherp sturen, zonder dat je teveel naar buiten drift. Dat is ook voor mensen die met de ski erachter hangen heel plezierig, want daardoor kunnen ze heel precies gebruik maken van de golfvorming achter de boot.”

Vectra V 172 O/B
Deze Vectra is van het type Type V172 O/B met een lengte van 5.20 m, een breedte van 2.28 m. Hij weegt 690 kg (zonder motor) en biedt plaats aan maximaal 8 personen. Qua motor mag er maximaal 130 Pk achter worden gehangen. De uitvoering is inclusief het convenience package en kost € 11.850,- zonder motor. De bestuurdersplaats is riant en uiterst comfortabel door de klapbare stoel die goede steun geeft in de bochten en door de verstelbare hoogte. De stuurplaats heeft goed uitzicht op het instrumentenpaneel met in deze uitvoering een vijftal klokken waarop de snelheid, het toerental, het aantal draaiuren, de diepte onder de boot (optie) en de gegevens van de motor kunnen worden uitgelezen. Het stuurwiel ligt makkelijk in de hand en de bedieningshandel bevindt zich op de juiste plaats om snel en makkelijk te kunnen handelen. Bij de uitvoering met buitenboordmotor kan hydraulische besturing als extra optie worden meegeleverd. In het goed afsluitbare kastje links van de ingang naar de voorplecht is als optie een JBL radio ingebouwd met de mogelijkheid daar een 6CD wisselaar en een satelliet stereo systeem bij te zetten. Het zonnedek voorop kan worden afgesloten met een speciale cover. Daar vinden we ook een opklapbare bank met opbergruimte voor landvasten en dergelijke. Aan de zijkant aan bakboord en stuurboord zijn comfortabele rugleuningen gemonteerd en het geheel heeft voldoende plaats om met vier personen te kunnen zitten. De mooie wit/zwarte bekleding is overigens overal dubbel gestikt en mooi afgewerkt. De achterbank geeft ruim plaats aan drie mensen en links van de bestuurder bevindt zich een tweede stoel. Verder was dit model uitgerust met een biminitop, die in zeer korte tijd uitgeklapt kan worden. En ook zonder al te veel moeite weer keurig in het opbergfoudraal verdween.

Complete standaarduitvoering
De V172 O/B is standaard uitgerust met een open bow, Een RVS zwemtrap, RVS ski-oog, vaste benzinetank van 87 liter, een skiluik in de vloer, navigatieverlichting, snelheidsmeter, toerenteller, benzinemeter, voltmeter, radio met bijv. MP3 aansluiting, 2 spatwaterdichte luidsprekers, RVS kikkers, 3500 Liter p/u bilgepomp, draaibare en verstelbare voorstoelen, bekerhouders en brandblusser. De Vectra boten bezitten een CE certificering, zijn verkrijgbaar in de kleuren wit/zwart, wit/rood, wit/geel en wit/blauw en hebben veel bergruimte onder de zittingen. Verder geeft de fabriek 3 jaar gelimiteerde garantie op de bekleding, 5 jaar gelimiteerde garantie op de vloerbedekking en 5 jaar garantie tegen osmose.

Vectra's worden gebouwd in een kleine fabriek in New Paris, Indiana in Amerika. Het is onderdeel van de Smokercraft groep en een zusterbedrijf van Sylvan, de bekende producent van aluminium visboten. Vectra produceert polyester speedboten (runabouts), space decks (de zogenaamde pontoons) en deckboats (een kruising tussen een speedboot en consoleboot). Het grote voordeel van een kleine fabriek is dat de kwaliteit en afwerking veel beter is en dat alle boten op bestelling worden gemaakt. Bij de meeste grote botenfabrikanten worden boten in voorraad geproduceerd, de kans is dan groot dat u een boot krijgt die al geruime tijd ergens op een buitenterrein heeft gestaan. Het nadeel van produceren op bestelling is de iets langere levertijd die normaliter tussen de 8 tot 12 weken bedraagt. Er zijn altijd een aantal nieuwe Vectra's op voorraad en zijn allemaal uitgerust met het zogenaamde 'Convenience Package'. Dit bestaat uit een Biminitop, een RVS stootrand, een in hoogte verstelbaar stuur en een flip-up bestuurdersstoel. Dit pakket kost niet veel extra, maar de boot heeft met dit pakket wel gelijk een aantal interessante opties.

Officieel dealer van Marinello boten
Voordat Midland Watersports importeur was werden er geen Vectra's in de Benelux verkocht. Zij hebben er in eerste instantie voor gekozen om alleen de serie speedboten te gaan importeren. Dit zijn boten van 17 tot 25 voet (5.10 tot 7.80 meter lengte). De 17 voet variant (V172) is leverbaar met zowel in- als buitenboord motoren. De outboard varianten worden natuurlijk geleverd met Suzuki motoren, waarvan Midland excellent dealer is. De uitvoeringen vanaf 18 voet zijn leverbaar met Mercruiser of Volvo-Penta inboard motoren van 135 tot 320 pk. Alle modellen zijn overigens voorzien van een open bow en hebben zéér goede vaareigenschappen. Naast de speedboten kunnen ook de overige Vectra modellen op bestelling worden geleverd. Verder is het bedrijf sinds kort officieel dealer van Marinello boten.

Midland Watersports is een bedrijf dat zich hoofdzakelijk richt op de snelle watersporter. Het is gespecialiseerd in import, verkoop en onderhoud van alle merken in- en outboard sportboten, skiboten, wakeboardboten en consoleboten. Zij zijn dealer van de volgende merken:
•Suzuki Marine
•Vectra Boats
•Marinello consoleboten
•Ski Charger
•Suzumar
•Nimarine
•Base Marine
•AB inflatables
•Jobe Sports
•Hyperlite
•Lalizas
•Allpa Marine Equipment
•Freewheel boottrailers

Verder zorgen de heren Leen van Lier & Dennis Hensen dat u een stuk goedkoper kunt varen door de inbouw van een LPG installatie. Dit is speciaal interessant voor eigenaars van skiboten die toch al gauw zo'n 25 tot 30 liter benzine per uur verstoken. Met een LPG installatie kan u zo'n 90 ct/liter besparen en heeft u de kosten van inbouw na 2 maanden intensief varen terugverdiend. De heren geven u op dit gebied graag een goed advies en hebben een jarenlange ervaring.
In hun watersportwinkel vindt u van alles voor de professionele en recreatieve waterskiër en wakeboarder, alsmede een uitgebreide sortering van alle mogelijke accessoires, fun artikelen, onderdelen, enz.
Ook voor service en reparatie van in- en outboard motoren kunt u bij hen terecht. Ook doen zij revisies en polyester reparaties. Tuning van Amerikaanse V8 en V6 motoren kunnen wij ook voor u realiseren. Heeft uw boot een nieuw dekkleed of bekleding nodig? Zij regelen het voor u. Boten die bij hen voor reparatie komen worden door het hele land opgehaald en weer teruggebracht.

Midland watersports
Standaardruiter 27A
3905 PT Veenendaal
Tel: 0318 551857
Mob: 06 14694523
info@midlandwatersports.nl
www.midlandwatersports.nl

Facebook Comments "Mooie Vectra's uit VS"
                         my-ip