Minder diesel per uur, zonder schimmel of beestjes, een brandwerende verf die geluid dempt en een Japanse witte anti-antifouling.

Artikel - Minder diesel per uur, zonder schimmel of beestjes, een brandwerende verf die geluid dempt en een Japanse witte anti-antifouling.Millers Benelux is vertegenwoordiger van Millers Oils Ltd. en al dertien jaar een begrip in de wereld van de motorsport en de old-timers, waar de stramme krukassen en zuigers soepel worden gehouden met hoogwaardige smeermiddelen uit Engeland. Nu brengt deze firma vijf nieuwe producten op de markt die gericht zijn op de watersport.

Eclipse
Eclipse is een dieseltoevoeging die ervoor zorgt dat verstuivers schoon blijven, het brandstofverbruik en de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert. Het verhoogt het cetaangehalte van de diesel (cetaan = ontbrandingswaarde) waardoor het gebruik aantoonbaar met 5% wordt verminderd en voegt een schoonmaakmiddel toe om de uitstoot van CO2 en fijnstof te verminderen. Het wordt aan de diesel toegevoegd in een verhouding van 1 op 1000 en is bijzonder geschikt voor Euro IV en V motoren (common rail), maar werkt ook in oudere systemen onder de categorie Euro 3 en ouder.

Eclipse Shock Dose
Een speciaal product om vervuilde diesel te behandelen waar al schimmel of bacteriën in zit is Eclipse Shock Dose. Het wordt in dezelfde verhouding 1 op 1000 aan de tank toegevoegd en zorgt ervoor dat de verontreiniging verdwijnt. Zelfs geblokkeerde filters worden weer schoon en de aanslag in de leidingen en tank wordt gereinigd. Het beste is het middel toe te voegen als de tank voor een derde vol zit en dan verder af te tanken. Het middel werk al bij een zeer laag vochtgehalte van 0.01%.

Eclipse Powercide Plus
Na een behandeling met Shock Dose is het aan te raden om de diesel langere tijd verder te behandelen met Powercide Plus. Het heeft dezelfde eigenschappen als Shock Dose, maar is meer gericht op een grondige preventie zodat de schimmels of bacteriën, die bijzonder hardnekkig kunnen zijn en zich niet makkelijk laten verwijderen uit tanks en leidingen, ook na verloop van tijd niet meer terugkeren. Het zorgt tevens voor een rustig lopende motor, vermindert lawaai en zorgt voor 5% brandstofbesparing.

Sound Reducer
Sound Reducer – is een makkelijk op te brengen verflaag die brandveilig en geluiddempend is. Het bevat geen schadelijke of giftige stoffen en is gemaakt op basis van een kunstharsdispersie die opgelost is in water. Het is jarenlang voor Mièle wasmachines en drogers gebruikt om zo de motoren stiller te laten klinken, wat in alle reclames duidelijk kenbaar gemaakt als een unieke eigenschap van deze machines. Het product is goedgekeurd door de Federal Railway en de Bundsbahn. Het is onlangs nog in Duitsland getest en heeft kwalificatie 2 tot 4 meegekregen voor brandveiligheid. Het kan met water worden geblust, druppelt niet na en er is geen rookontwikkeling. Verder stoot het vet en vuil af, zodat het makkelijk kan worden gereinigd.

Sound Reducer vermindert geluid tot 50% door trillingsenergie te absorberen en om te zetten naar een andere frequentie. Dit gebeurt door de massa van het product en door het aanwezige bindmiddel. Het kan als verflaag worden opgebracht op een roestwerende verf en kan ook worden overgeschilderd. Het kan worden aangebracht met een troffel, spatel, kwast, roller of plamuurmes. Ook kan spuitmateriaal worden gebruikt dat instelbaar is. Na droging is het bestand tegen alifatische koolwaterstoffen, olie en water. In natte vorm is het blauw, opgedroogd wordt het zwart.

SeaJet antifouling en jachtverven uit Japan
SeaJet is een product van de grootste Japanse verffabrikant Chugoku Marine Paints en wordt onder andere gebruikt door BP, Shell en P&O Nedlloyd. Zij produceren een complete lijn scheepslakken van hoge kwaliteit met daaronder een witte antifouling waar veel belangstelling voor blijkt te zijn. Er zijn verven voor polyester, hout, aluminium, staal voor zowel boven als onder water. Heel makkelijk is de productwaaier, waar alle informatie op terug te vinden is. Per ondergrond wordt duidelijk aangegeven welke voor- en nabehandeling nodig is, welk verftype moet worden aangebracht en hoelang de droogtijden zijn. SeaJet verven zijn leverbaar in alle gangbare kleuren en zijn goed geprijsd. Seatender antifouling kost € 160 in een vijf liter blik, scheepslakken kosten gemiddeld € 98,50 per 2 _ liter.

De producten kunnen worden besteld via de website. Distributeurs kunnen contact opnemen met casper@millersoils.nl

Millers Benelux
Spinveld 12b
Tel: 0765811318
Mob: 0654678127
www.millersoils.nl

Facebook Comments "Minder diesel per uur, zonder schimmel of beestjes, een brandwerende verf die geluid dempt en een Japanse witte anti-antifouling."
                         my-ip