IQ Accu - Daar is over nagedacht

Artikel - IQ Accu - Daar is over nagedachtSinds de introductie van de highend Northstar compact Agm accu’ s in de maritieme sector, heeft Andre Fleming wederom een slag geslagen. Vanuit de markt bleek namelijk dat de AGM techniek wel zeer gewaardeerd werd, maar dat de aankoopprijs soms een beperking was. Uiteraard werd de markt ingevuld met talloze producten, maar dat was geen alternatief voor de hoogwaardige Norhtstar range.

Na een lange zoektocht, gevolgd door uitgebreide testen, waarbij ontladingen tot 4 Volt veelvuldig voorkwamen, werd de hoge kwaliteit van de Allround accu’s bevestigd. Een duidelijke indicatie van kwaliteit kwam naar voren na een diepte ontlading tot 4 Volt, waarna de accu’s 12uur later, zonderbijladen weer op 12,5 Volt herstelden. Hieruit blijkt o.a. dat er nieuw lood gebruikt wordt door de fabrikant, voor de productie van de Allround acculijn.Voor Andre Fleming is van belang dat de energie pakketten aan boord eenvoudig en veilig geïnstalleerd kunnen worden. Dus één pakket(Atje) accu’s als energie voorziening voor het gehele schip. De enkelvoudige montage is een duidelijkvoordeel. De Allround accu’s beschikken over standaard afmetingen, dus in tegenstelling tot de Northstars is voor de vervangingsmarkt, dit een uitgelezen kans om op een veilige en moderne manier, oude natte accu’s te vervangen zonder laswerk aan de accurekken. Evenals bij de Northstar accu’s worden de start en tractie capaciteiten in de Allround accu’s gecombineerd!! De startcapaciteiten liggen gemiddeld op dat van natte accu’s, evenwel de tractie capaciteit is tweemaal zo hoog. De hoge prestaties worden verklaard door het gebruik van zuiver lood en het feit dat i.p.v. zuur de accubak voor 90% is gevuld met lood. Door de zeer compacte wijze van accu bouw is het mogelijk de Allround accu’s tot 80% verantwoord te ontladen!

De Allround accu’s worden door Andre geïmporteerd vanaf 12V 14Ah tot 12V 253Ah.

De toepassingen worden als volgt willekeurig genoemd; Geschikt voor Service scheepsaccu – Motorenstarten – Mobiel – Camping Rolstoel-Elektrische scooter – Zonnepaneel – Wind energie opslag – Cyclische – Backup - Constant service – Nautische toepassing(boeiene.d.) enz.

Door toepassing van zuiver lood is zelfontlading zeer minimaal, een druppellader is ’s winters niet nodig, ook ventileren van de ruimte, waarin de accu’s zijn gemonteerd is niet noodzakelijk. Het is niet nodig om andere laadtechnieken te gebruiken, opladen met de motordynamo of boordlader is geen probleem.Conclusie van deze acculijn mag genoemd worden, de mogelijkheid om MULTIUSE accu’s te monteren in een prijssegment van SINGLEUSE accu’s.

De nieuwe website www.iQaccu.nl is opgezet om de leverancier en consument een duidelijk inzicht te verschaffen betreffende producten, waarbij alléén producten worden opgenomen die voldoen aan meegeleverde en gepubliceerde specificaties. Alleen een bekende naam is niet genoeg. Tevens bied een forum de gelegenheid totdiscussie en ervaringen uitwisselen over gerelateerde producten.

Voor informatie Andre Fleming,
mobiel 06 - 134 66 700.

Facebook Comments "IQ Accu - Daar is over nagedacht"
                         my-ip