Roestplekken – Brunox Epoxy erop

Artikel - Roestplekken Brunox Epoxy erop

Het roestsanerings systeem wordt in Nederland al sinds 2006 in de auto- en motorindustrie gebruikt en is sinds kort beschikbaar voor de watersporter. Brunox Epoxy is een Zwitsers kwaliteitsproduct met een bijzondere eigenschap. Het lost roest op en vormt tegelijkertijd een epoxydeklaag, die als grondlaag voor één componentenverf kan dienen. Dit proces is gepatenteerd en verschilt in werking van andere roestoplosmiddelen.Het aanbrengen en verwerken van Brunox is eenvoudig. Het begint met het verwijderen van de roest door borstelen, slijpen, krabben of bikken. Daarna kan het product op het roestige oppervlak worden aangebracht door spuiten, kwasten of rollen. Het moet glanzend zwart opdrogen. Is dit niet het geval dan nogmaals opbrengen. Het mag nooit geschuurd worden omdat het product daardoor poreus wordt en zijn beschermende werking verliest. Daarna kan het worden geplamuurd en overgeschilderd, maar er mag geen twee componentenverf worden gebruikt. Brunox epoxy is ook bijzonder geschikt voor dompelen of uitgieten van holle voorwerpen. Het zou een oplossing kunnen zijn om in diesel- of watertanks roestvorming tegen te gaan of te stoppen. Het cognackleurige product is verkrijgbaar in verpakkingen van 30 ml, 100 ml, 250 ml, 1 en 5 liter. De kleinste verpakking kost € 4,90, de grootste € 134,50 incl. BTW. Spuitbussen van 150 en 400 ml kosten respectievelijk € 8.80 en € 15.25.

Meerdere producten
Naast Brunox epoxy kent het merk nog Brunox Turbo-spray, een smeermiddel dat kan dienen als kruipolie/roestoplosser, reinigingsmiddel voor vlekken van teer, remstof, plakresten en beschermt aluminium, koper, messing verchroomd en gegalvaniseerd staal en zelfs rvs. Het kan ook gebruikt worden voor het inspuiten van elektrische contacten zodat kortsluiting wordt verholpen of voorkomen.

Voor het langdurig smeren van kettingen, aandrijvingen, gereedschappen, kabels, etc. is er Turbo IX 50, een niet uithardend smeermiddel dat ook als anti-corrosiemiddel werkt.

Voor zeegaande boten kan Brunox Turbo spray IX 100 worden gebruikt dat een wasachtige beschermlaag aanbrengt die geen breuken vertoont en compact blijft. Het is speciaal ontwikkeld voor de allerzwaarste klimatologische omstandigheden en werkt ongeveer twee jaar. Het kan worden verwijderd met blanke spiritus of wasbenzine. Spuitbus of 5 en 20 l. bussen. Deze producten worden alleen via de groothandel geleverd.

Voor verdere informatie:
Vleemingh DM Trading
Weteringweg 81
2031 EK Haarlem
Tel: 023 5422322
www.vleemingh-dm-trading.nl

Facebook Comments "Roestplekken Brunox Epoxy erop"
                         my-ip