Maritieme alleskunner met een voorliefde voor hout

Artikel - Maritieme alleskunner met een voorliefde voor hout

Een totale herbouw vanaf een gestript casco of een nieuw kastje in de achterkajuit, EVS Multiservice in Schiedam is tot beide in staat met veel daartussenin.

EVS is een initiatief van Erik van Sinderen. Al in 1992 van start gegaan met service en reparatie aan schepen op locatie. Met een opleiding aan een lts metaal, een vervolg als meubelmaker en afgerond met een HBO bouwkundig opzichter van veel markten thuis die op het bouwen en onderhouden van schepen van toepassing zijn. Na eerst een behoorlijk aandeel van de activiteiten in de beroepsvaart te hebben gepleegd heeft EVS zich de laatste jaren nadrukkelijk op de pleziervaart gericht. Juist voor de wat grotere schepen biedt een gehele refit een economisch voordeel in vergelijk met nieuwbouw. Daarnaast kun je van bijvoorbeeld een voormalig werkschip een stoer plezierjacht met karakter maken. Geheel volgens eigen inzichten en ontwerp. Op een dergelijke maat is zelfwerkzaamheid meestal geen weg tot succes. Ieder zijn vak.Met een voorliefde voor hout, meubelmakers plegen dat te hebben, is iedere vorm en passing mogelijk. Vergelijk dit met het plaatsen van gestandariseerde prefabdelen en het verschil is een aanmerkelijke ruimtewinst door bijvoorbeeld een kombuis dieper in de buik van de boot te plaatsen. Maatwerk dus met veel inzicht.
Laswerk, een verfsysteem of de installatie van electra neemt EVS Multiservice ook voor zijn rekening. Indien nodig in samenwerking met specialisten. Het resultaat is dat nieuwbouw vanaf een voorgesneden staalpakket ook tot de mogelijkheden behoord. Een laatste nieuwbouwproject is een Bruce Roberts Euro 1200 die geheel in eigen beheer is vervolmaakt. In 5 maanden tijd was het schip vaarklaar.
Toch bestaan de meeste opdrachten uit het aanpassen van bestaande schepen. Dubbelingen, een nieuwe opbouw of veranderingen aan het interieur. In de loop der jaren heeft EVS op ongeveer 100 schepen zijn handtekening gezet in de vorm van een kleine tot algehele refit.

Inmiddels wordt gewerkt op twee locaties waar schepen tot een meter of 15 in de loods kunnen of tot 30m aan de wal. Op stapel staat een verhuizing waarna schepen tot 28m binnen passen. Er komt een helling zodat ook oudere boten zonder buigen of barsten een nieuw tweede leven tegemoet kunnen gaan in dit nieuwe onderkomen.Naast deze brede dienstverlening in zowel jachtservice als –bouw is EVS ook actief in elementen voor de woningmarkt of voor toepassingen in het bedrijfsleven zoals een vergadertafel of complete inrichting in desgewenst een nautische stijl.

Voor meer informatie
EVS Multiservice
Bokelweg 38
3125 AC Schiedam
Tel. 06-38329171
www.evsmultiservice.nl
[email protected]

Facebook Comments "Maritieme alleskunner met een voorliefde voor hout"
                         my-ip