Watersportcursussen

Artikel - Watersportcursussen

Trainingscentrum
In april is het trainingscentrum voor de operationele vaardigheden voor Marcom-B officieel in gebruik genomen. Alle bij dit project betrokken partijen; Vaarbewijsopleidingen (VBO) landelijk examinator Marifonie en Marcom-B, het Agentschap Telecom verantwoordelijk voor het frequentiegebruik en last but not least Holland Nautic, importeur van maritieme elektronica die voor de inrichting gezorgd heeft. Marcom-B is een verplicht bedieningscertificaat voor het bedienen van SOLAS radioapparatuur. Bij SOLAS radioapparatuur moet u denken aan een zeevaartmarifoon met DSC (digitale alarmering), een EPIRB (radionoodbaken) of een SART (radarnoodbaken).

Speciaal voor de zeegaande watersporter
Vrijwel alle zeegaande jachten zijn uitgerust met een of meer van deze apparaten. Om deze apparatuur te mogen bedienen moet u beschikken over een Marcom-B certificaat.
Tot 1 september 2008 was een theoretisch examen voldoende om het Marcom-B certificaat te halen. Daar is in september 2008 een praktijktoets, de operationele vaardigheden, bijgekomen. Vanaf april 2009 kunnen alle watersporters met SOLAS apparatuur aan boord in Apeldoorn terecht om in ŽŽn dag zowel het theorie examen als de operationele vaardigheden te doen. Meer informatie over data en dergelijke vindt u www.watersportcursussen.nl.

Meer lust dan last
Voor de zeegaande waterspoters is een examendag Marcom-B eerder een lust dan een last. Bij het onderdeel operationele vaardigheden maakt u kennis met de genoemde veiligheidsapparatuur en krijgt u alles te horen over de bediening en de mogelijkheden van de verschillende apparaten. U krijgt het niet alleen te zien, u moet er zelf mee werken. Dit alles onder begeleiding van ervaren instructeurs. Hiermee levert de Holland Nautic Academy een belangrijke bijdrage aan meer veiligheid voor de watersporter op zee.

Voor meer informatie kijk op www.watersportcursussen.nl
of bel met 0162-323396

Ben Ros,
Vaarbewijsopleidingen (VBO)
[email protected]
Facebook Comments "Watersportcursussen"
                         my-ip