Druk bezochte derde editie in de Haven van Harderwijk

Artikel - Druk bezochte derde editie in de Haven van HarderwijkOp 11, 12 en 13 april van dit jaar werd voor de derde keer de BootExpo gehouden in de jachthaven van Harderwijk, scheepsrecht als het ware. BootExpo is de grootste tweedehands botenbeurs in haar soort waarop particulieren hun zeil- of motorjachten te koop aanbieden naast het aanbod van een aantal jachtmakelaars. Walexposanten maken het feest compleet met watersportgerelateerde artikelen en diensten. De bezoekersaantallen van de vorige editie lieten al een mooie stijging zien. Dit jaar is de verwachting overtroffen met de helft meer bezoekers. Ruim 6000 mensen hebben de beurs met een bezoek vereerd.De BootExpo is ruim opgezet en neemt de gehele jachthaven in beslag, inclusief het cafŽ-restaurant, de Haven van Harderwijk. Op de wal en in het water zijn op het beursterrein zoÕn 400 plaatsen beschikbaar. 250 daarvan in het water en de rest op de kant. De schepen kunnen tentoongesteld worden op voorwaarde dat ze vaarklaar zijn en direct beschikbaar voor een voortvarende start van het seizoen. Op de beurs is verder aan alles gedacht. Alle havenfaciliteiten zijn beschikbaar zoals een 20-tons kraan, afspuitplaats en trailerhelling.

Nieuw dit jaar was het Rib-event. Een uitgelezen kans om eens kennis te maken met het ruige leven op een rib. Tientallen exemplaren lagen klaar voor de start. Boten uit de Rib Rally, Rib-Eyes, Roughnecks, Jokerboats, Ring powercraft of Atomix. In die volgorde van rallykanonnen met heel veel pkÕs tot stilistische hoogstandjes met zelfs nog wat comfort in de console. Bezoekers aan de beurs konden zonder extra kosten inschepen voor een tocht over het Veluwemeer met de snelvaarbaan als uitdaging.

Voor de bezoekers aan de beurs was er een breed overzicht te vinden in gebruikte boten tot een meter of 20. Zowel zeiljachten, snelle sportboten, open zeilboten, sloepen als motorjachten. Geen opknappers maar kwalitatief goede vaarklare schepen. Te koop vanaf Û 1.500,- tot Û 450.000,-. In de hogere prijsklasse wordt uiteraard niet in een paar dagen een beslissing genomen. Voor de boten in de populaire prijsklasse gold dat echter wel degelijk. Zowel de particuliere aanbieders als de aanwezige makelaars hebben in korte tijd 22 boten van eigenaar laten verwisselen. Daarnaast is een veelvoud van dit aantal als afspraak voor een proefvaart gemaakt. Dit na-ijl effect zal ook nog voor een fors aantal verkochte boten gaan zorgen.

Op de wal rond de haven waren de stands van de walexposanten te vinden. Er was genoeg te doen. Beursaanbiedingen in de shop van BBS of scheepsmodellen van modelschip.nl. Bootverhuur en zeilschool Nautix Aquarius was er met een stand vol informatie en een aantal boten in de haven. Met HMS, H2O en Janna Scheepsmakelaardij ontstond een heuse boulevard of second-hand dreams met veel aanbiedingen op fotowanden en evenzoveel in het water. Daarnaast was Rene de Vries te vinden, een onverschrokken Groninger palingroker waar zonder vette vingers niet aan voorbij te komen was. Ook nieuwe boten waren te bewonderen. Wato presenteerde twee modellen in een grijs zwarte kleurstelling. Steelfish aluminium volgde deze trend ook. Verder waren ook op de wal flink wat ribs te zien. De Roughnecks uit Wieringerwerf stonden breed uitgestald naast het aanbod in Sportis ribs van ikwileenrib.nl. Ook de nieuwe modellen van Rib-eye waren aanwezig naast nieuwkomer Rodi Inflatable boats met een zelf ontworpen en -ge•mporteerde lijn scherp geprijsde bijboten. De botenwacht pakte sympathiek uit met een gratis jaarabonnement voor iedere bezoeker aan de beurs. Nu maar hopen dat niet iedereen tegelijk pech krijgt hoewel ons verzekert is dat de organisatie dat zonder problemen aankan. Parasailing Nederland presenteerde zichzelf als primeur. Na een lange procedure om aan de benodigde vergunningen te komen kan er met ingang van dit seizoen geparasaild worden met Zeewolde als opstapplaats. Een leuk idee voor een bedrijfsuitje.De jachthaveningang kreeg voor de beurs een brug voor de invaart waardoor de bezoekers een rondje konden lopen en teveel tegengesteld verkeer op de steigers werd voorkomen.
Voor de verzorging van de inwendige mens tekende restaurant de Haven van Harderwijk. Met het terras aan de haven en een weertype wat prima aansloot op een beursbezoek in de open lucht was het hier een drukte van belang. De toegangsprijs was dit jaar voor volwassenen 5,- euro. Een niveau wat de beurs toegankelijk maakt zonder een al te grote aanslag op het budget.

Deelnemers aan de BootExpo plaatsen hun bezit in het middelpunt van de belangstelling waarbij ze zelf voor de verkoop zorgdragen. De locatie is zowel over het water als de weg goed bereikbaar en centraal in Nederland gelegen. Voor de volgende editie is nog plaats! Inschrijvingen worden in volgorde van binnenkomst in behandeling genomen.
Bij verkoop wordt geen commissie betaald, maar een van te voren bepaald bedrag, dit jaar was dat v.a. Û 85,00 incl. BTW. Voor walexposanten is de BootExpo een uitgelezen kans om veel publiek met een gezamenlijke interesse in de watersport te overtuigen van hun kwaliteiten. Onderdak is een pagodetent van 5x5 meter op de kades rond de haven.BootExpo ligt op koers om een botenbeurs van formaat te worden. Natuurlijk zijn er meer botenshows alleen nergens zijn er zoveel tweedehands schepen te zien als hier. De ondersteuning door de beursorganisatie zorgt er verder voor dat de schepen correct en daardoor gemakkelijk van eigenaar kunnen verwisselen. Ook om je eens in algemene zin te ori‘nteren op wat er zoal te koop wordt aangeboden is de BootExpo een prima gelegenheid in een aansprekende omgeving.

Meer informatie over de BootExpo in Harderwijk:
www.bootexpo.nl
De Haven van Harderwijk
Strandboulevard Oost 3
3841 AB Harderwijk

Facebook Comments "Druk bezochte derde editie in de Haven van Harderwijk"
                         My IP