Watersportcentrum uit de startblokken

Artikel - Watersportcentrum uit de startblokkenDe poort van Friesland heet het als op de borden langs de A6 Lemmer verschijnt als eerste Friese plaats na de vlakke polder. Over het water vindt hetzelfde plaats. Vanaf het IJsselmeer biedt Lemmer toegang tot het Friese merengebied en de lommerrijke kop van Overijssel. Op dit knooppunt is het all in nautisch centrum Boat Inn gevestigd.

Schiphuizen
Het eerste seizoen is voor Boat Inn van start gegaan. Een tiental watersportgerelateerde ondernemingen hebben hun deuren geopend en vormen daarmee de voorhoede in dit bruisende bedrijvenpark voor watersporters. Daarnaast worden op dit moment 32 schiphuizen opgeleverd. Deze bieden plaats aan 12 tot 24m scheepslengte en zijn van wel erg veel gemakken voorzien. De grotere huizen hebben inpandige parkeerplaatsen voor twee autoÕs en een grote berging daaronder. De overdekte ligplaatsen zijn voorzien van een automatische roldeur van 6,50m hoogte met aanvaarrollen en langssteiger. Er is een stroomaansluiting van 220 en 380V. Voor brandveiligheid zorgt een sprinklerinstallatie. Droog, verwarmt en vorstvrij, geen vogels of spinnen dus altijd de boot vaarklaar in showroomconditie. Een ander voordeel is de besparing op onderhoud in tijd en kosten. Zodra de boot niet altijd in de zon ligt te blakeren kan de schilderbeurt langer worden uitgesteld en gaat een cabrioletkap langer mee.Boat Inn is over het water prima bereikbaar. Vlak achter de sluis die toegang geeft tot de Lemstervaart. De sluis is speciaal voor bestemming Boat Inn aangepast ten behoeve van schepen met een staande mast en vormt geen echte belemmering of oponthoud. In het seizoen is er op alle dagen bediening en wachttijden ontstaan er nooit. Het verval is met een ruime 5m wel hoog maar de kolk is voorzien van glijbolders waarmee schutten een spreekwoordelijk fluitje van een cent is. Het voordeel van een sluis tussen de ligplaats en het IJsselmeer is een vaste waterstand. Door op- en afwaaien kan bij een open verbinding met het IJsselmeer zo maar een verschil van 80cm ontstaan. Nu zijn er geen wiebelende drijvende steigers nodig om dat op te vangen en liggen er solide vaste aluminium exemplaren.
Er zijn nog enkele schiphuizen beschikbaar, voor snelle beslissers geldt een aantrekkelijke korting.

Samen sterk
Boat Inn is geen aaneengesloten showroom van verschillende watersportbedrijven. Hier wordt gewerkt! Het idee achter de samenstelling is dat een watersporter op ŽŽn en dezelfde plaats voor alle zaken rond de boot terecht kan. Het vormt daarmee niet ŽŽn bedrijf, de verkoper van watersportkleding heeft een heel andere expertise dan een goede zeilmaker. Een lasser is nog niet per definitie een goede polyesterverwerker. Ieder zijn vak maar samen staan we wel sterk is het motto. Dat geldt voor de aantrekkingskracht van zoveel bedrijven op ŽŽn plaats maar voor de faciliteiten die gezamenlijk kunnen worden gebruikt. Zo hoeft niet iedereen afzonderlijk voor een kraan met milieubewuste afspuitplaats te zorgen maar is er een hydraulische botenlift die ook met staande mast een schip in een oogwenk uit het water tilt. Ook op het gebied van marketing en administratie biedt Boat Inn ondersteuning aan de op het terrein gevestigde bedrijven.

Op 7 mei a.s. houdt Boat Inn een open dag. Naast tal van activiteiten stellen de aangesloten watersportbedrijven zich aan bezoekers en schiphuiseigenaren voor.Zeilmakerij Maritiem.nl
Een familiebedrijf met bijna 20 jaar ervaring in het vervaardigen van buiskappen, cabriotenten en jachtzeilen. Maritiem concentreert zich op het vervaardigen van een kwaliteitsproduct met een korte levertijd. Door dit consequent in praktijk te brengen heeft de zeilmakerij een sterke positie in de nieuwbouw van jachten. Gerenommeerde topwerven als Jongert of Mulder Shipyards kiezen voor de producten van zeilmakerij Maritiem. Seriematig werk is ook een tak van sport, Bavaria zeiljachten worden door Maritiem aangekleed met buiskap, zeilhuik en kuiptent. Een team van specialisten werkt ook op locatie om ieder vaartuig van een goed passend product te voorzien.
www.zeilmakerijmaritiem.nl
Tel: 0514 561500
Fax: 0514 565146
E-mail: [email protected]

Facebook Comments "Watersportcentrum uit de startblokken"
                         my-ip