Internationaal Vaarbewijs voor de pleziervaart

Artikel - Internationaal Vaarbewijs voor de pleziervaart

De vakantie staat weer voor de deur. Nog even en u zit op uw vakantie adres ergens in Europa in de zon aan het water. Wat is er mooier dan ter plekke een bootje huren? Over het algemeen is dat geen enkel probleem, als u maar in het bezit bent van een Internationaal Vaarbewijs (ICC).

Het ICC (Internationaal Certificaat van Competentie) wordt in alle Europese landen erkend en bijna altijd vereist. Er zijn twee soorten;
ICC internal waters, het internationale vaarbewijs voor het binnenwater,
ICC coastal waters, het internationale vaarbewijs voor de kustwateren en Middellandse zee.

U kunt het heel eenvoudig aanvragen, kost weinig (Û 15,-) en u kunt lang plezier van hebben. Voorwaarde is wel dat u in het bezit bent van Klein Vaarbewijs I (internal waters) of Klein Vaarbewijs II (internal en coastal waters). Kijk voor meer informatie op www.anwb.nl/watersport/vaardocumenten-buitenland of op www.watersportcursussen.nl en dan op ÔdocumentenÕ klikken.

ZoÕn ICC is niet alleen belangrijk als u ergens een boot wilt huren maar ook als u met uw eigen boot naar het buitenland gaat. In vrijwel alle Europese landen geldt een vaarbewijsplicht als u het water op wilt. Zorg er daarom voor dat u op tijd uw papieren in orde hebt. Dat geldt ook voor uw marifoonpapieren.

Ship Station Licence
In Nederland is de zendvergunning afgeschaft en vervangen door een registratieplicht. In het buitenland is deze registratie niet voldoende, u moet een zendvergunning ofwel Ôship station licenceÕ hebben. Deze kunt u op basis van uw registratie aanvragen bij het Agentschap Telecom.

Vaarbewijsopleidingen verzorgt cursussen Klein Vaarbewijs en cursussen plus examens Marifonie en Marcom-B. Kijk voor meer informatie op www.watersportcursussen.nl of bel 0162-323396.

Ben Ros,
Vaarbewijsopleidingen (VBO)
[email protected]Facebook Comments "Internationaal Vaarbewijs voor de pleziervaart"
                         My IP