7 tot en met 10 mei Ribrally aan de zonnige Costa in Spanje

Artikel - 7 tot en met 10 mei Ribrally aan de zonnige Costa in SpanjeDit waren de data van de eerste race die meetelt voor het overall classement van de ORR 785 rib rally. De tweede race vind plaats in Flensburg noord Duitsland en de afsluitende race van dit seizoen vind plaats bij Texel. Een thuiswedstrijd voor het team van Roughneck uit Den Helder en tevens de plaats waar in 2008 ook de eerste plaats werd behaald.

Bij elke race kunnen punten worden gewonnnen voor de overall titel 2009, voor alle deelnemers een hele uitdaging 1600 kilometers van huis strijden voor de titel. De Ribrally aan de Costa bestond uit 4 heats over twee dagen en de 7 mei was de dag van aankomst voor het hele deelnemers veld. De mannen van Roughneck bestaande uit Ronald Oosterman als Pilot Marco de Graaf als navigator Robin als reserve navigator en Henk als reserve Pilot waren twee dagen eerder van huis gegaan om wat te kunnen aclimatiseren en de zee te verkennen. Zij kwamen op woensdag als eerste team aan bij het hotel, een vaag voorteken of zou het een voorbode zijn voor de race.

Na de ontvangst door de hotel eigenaar die ze weg wijs maakte naar de haven en weer terug naar het hotel was het moment gekomen om zich in het hotel te installleren. Ondanks de de rit van 1600 kilomeetr die ze nog in de benen voelde bleek de meerdeheid van de ploeg niet langer te houden en moest op woendag middag meteen gevaren worden. Amper 20 uur na vertrek uit Nederland. Een tweede ploeg uit Nederland met een kleinere Roughneck was ook geariveerd en volgde het voorbeeld.
Op donderdag stroomde de rest van de teams binnen zichtbaar gespannen maar goed voorbereid. De meeste waren ook bij de laatste race aan weizg op Texel waar het team van Roughneck marine vorig jaar domineerde en met de eerste prijs naar huis ging. Zou het weer gebeuren? Op vrijdag de eerste dag van de race met twee heats werd er een manch gevaren van 45 zeemijl (83 kilometer). Tijdens de eerste race sloeg er een zekering door van de navigatie van de 808 van Roughneck en veroorzaakte ook een storing in de trimmeter. Onmdanks deze handicap werd de eerste heat gewonnen met een kleine Voorsprong op nummer 2 Derksen Infra met een osprey met een 300 pk mercury.
Bij het team van Roughneck was op dat moment duidelijk dat een overwinning niet vanzelf sprekend was maar dat ook de concurrentie zijn best deed. Dat bleek tijdens de tweede manch toen Roughneck de nummer twee van de eerste manch voor moest laten gaan.

Voor de tweede dag stond wederom een tweetal manches op de planning en was het duidelijk dat alles gegeven moest worden. De navigatie was hersteld en iedereen stond op scherp.

Die dag werd Rougneck Marine met de 808 die ze zelf produceren in Nederland twee keer nummer 1 en tevens winnaar van de Costa Challenge. De basis is gelegd voor de rest van het seizoen, snel naar huis, volgende week moeten we weer naar Londen met de rib.

Facebook Comments "7 tot en met 10 mei Ribrally aan de zonnige Costa in Spanje"
                         my-ip