Flex Toilet

Artikel - Flex ToiletToen wij op Boot-Holland het Flex-toilet voor het eerst tegenkwamen, waren wij over deze oplossing voor de opslag van vuil water bijzonder enthousiast. Sinds 1 januari is het lozen van een toilet op open water verboden, maar een kant en klare oplossing van het probleem wordt door de overheid niet geboden. Dat een overgroot deel van de watersporters er net zo over denkt als wij blijkt uit het overweldigende succes van dit pakket, dat inmiddels in bijna alle watersportzaken in de schappen staat.

Harry Bakker, die samen met vrouw en vier kinderen dit goedkope, simpele en vooral praktische product heeft bedacht vertelde ons: ÒJa dat het een succes is geworden kun je wel stellen. Ik heb de grootste moeite om het tempo bij te houden en denk er hard over na of ik mijn huidige baan als graficus nog wel kan aanhouden. Er komen zoveel bestellingen binnen dat ik bijna een volledige dagtaak heb aan het op gang houden van de productie. Die overigens plaats vindt in een sociale werkplaats hier vlak bij, dus we doen er ook nog iets goeds mee.Ó

Ook als er geen toilet aan boord is
Flex-Toilet* is een nieuw en universeel toepasbaar droogtoilet, geschikt voor de kleine en grote boodschap. Spoelwater en afvoer zijn niet nodig. Het product bestaat uit een plastic omhulsel dat door middel van plakstrips opgehangen kan worden in een bestaand toilet, in een bakskist met een rond gat of een aanwezige emmer als noodoplossing.Binnenin het plastic omhulsel vinden we een luierachtige strip met een hoog absorberend vermogen. De capaciteit van het droogtoilet is ruim 1 liter, voldoende voor de ochtendplas van een gezin met vier tot zes personen. Kinderen kunnen met een gemiddeld plasvolume van 10 deciliter ongeveer tien maal naar het toilet. Volwassenen hebben een blaasinhoud van ongeveer 40 deciliter. Door de manier van vouwen, oprollen en dichtplakken wordt het Flex-Toilet na gebruik eenvoudig en absoluut geur- en lekvrij gesloten. Weggooien in een pedaalemmer of grijze plastic zak en bij de volgende pleisterplaats Ð jachthaven Ð aanlegplaats kan het eenvoudig met het normale vuil worden weggegooid.

De wet laat ons vrij om zelf een oplossing te bedenken, als er maar niet op open water wordt geloosd. Niet alleen voor de watersport is het Flex-toilet toepasbaar. Ook voor de kampeerder, als noodopvang bij een storing aan de riolering thuis, in de file en zelfs in een pantserwagen. Ook reststoffen van medicijnen komen steeds meer in ons milieu terecht en dit is een uitstekende manier om deze van normaal afval te scheiden.Voor verdere informatie:
Innosan
Burg. Venemastraat 10
9671 AB
Winschoten
www.innosan.nl

Facebook Comments "Flex Toilet"
                         My IP