Atomix – een Nieuw Zeelandse RIB voor een Chinese prijs

Artikel - Atomix een Nieuw Zeelandse RIB voor een Chinese prijsAtomix is een nieuw merk Rib op de Nederlandse markt en wordt verkocht door Ribcenter Helmond als dealer voor Nederland. En om maar meteen met een plons in het vaarwater te vallen – want rimpels moet je maken om op te vallen - hebben ze op dit moment een speciale aanbieding met een RIB van vijf meter met buitenboordmotor en een trailer voor een bijzonder aantrekkelijke prijs.

Atomix RIBS zijn in Nieuw-Zeeland ontworpen en in China gebouwd van een extra zware kwaliteit PVC of voor een geringe meerprijs van een goede kwaliteit Hypalon. Het 2009 model van de Atomix 500 is op een aantal plaatsen veranderd ten opzichte van het model van 2008. Zo zijn de kikkers nu aan de zijkant geplaatst en zijn versterkte zitvlakken op de bovenkant van de tubes aangebracht, zodat ze niet slijten bij het op- en afstappen. De stuurconsole is breder geworden en daarachter staat een luxere stoel met een 'flip to back' leuning, zodat je staand kunt sturen met een steuntje in je rug of achteruit een hengeltje uit kunt werpen omdat je 's avonds toch best eens verse zalm wilt eten. Daarom verkopen ze in Helmond nu een 5 meter RIB met een 60 Pk Mercury big foot buitenboordmotor plus een trailer met een draagkracht tot 750 kg. voor de prijs van € 15.990,- inclusief BTW. Met die luxe stoel, een anker, een bootcover, een radio-CD speler en led verlichting als luxe uitvoering kost dit pakket € 16.490,-.

De Atomix 500 ligt lekker hoog door de dubbele sandwich constructie van de romp die ook nog eens opgeschuimd is voor extra drijfkracht waardoor de tubes het water niet raken en passagiers weinig last hebben van buiswater. Voorin ligt een 45 ltr. rvs brandstoftank, er zitten opbergvakken onder de stoel, in de console is extra opbergruimte evenals onder de boegkussens voor het anker en de stootkussens. Er is een levertijd van zes weken, maar daarvoor kunt u de Atomix in iedere gewenste kleur bestellen. Rood als u wilt gaan als de brandweer, oranje als het reddingswezen u aanspreekt of roze als u mee wilt varen in de Gay parade. Tevens wordt er momenteel gestudeerd op een centraal buffer magazijn in Antwerpen om te zorgen dat de levertijden nog korter worden.

Als u trouwens nog wat meer luxe aan boord wilt hebben kan er een Navman 6500 fishfinder, een VHF radio 7100 en een rvs radarboog met navigatie op het achterdek geplaatst worden. Naast de 500 leveren ze in Helmond ook het 820 model. Die is een stuk groter en uiteraard een stuk duurder, maar heeft veel meer toepassingen. Deze boot is op dit moment in aanbesteding bij de Belgische waterpolitie en wordt daar getest op kwaliteit en betrouwbaarheid. Dit type is volledig custom made en leverbaar in vele configuraties. Heel bijzonder is de console met voorin twee slaapplaatsen, die o.a. geschikt is voor hulpdiensten, brandweer en politie om gewonden droog en warm te kunnen vervoeren, of voor u als watersporter als u een nachtje wil overblijven in de haven.Verder is de 820 geschikt voor inboard motoren – er is zelfs keuze uit twee diesels 260 of 300 PK die erin kunnen worden geplaatst. Met een 260 pk Volvo Penta ingebouwde diesel komt deze RIB dan op € 79.000,- en u vaart bij 1600 vaaruren goedkoper dan met een benzinemotor. Uiteraard is dat iets wat door de particulier bijna nooit zal worden gehaald, maar zeker voor de beroepsvaart is dit een interessante combinatie. Voor de toekomst is het gebruik van diesels ook belangrijk omdat binnenvaartschepen geen benzinemotoren meer aan boord mogen hebben en de 820 een uitstekende prijs/kwaliteit verhouding heeft.

Ribcenter Helmond
1ste Tussendijk 5
7505 CG Helmond
Tel: +31(0)6 21515747
[email protected]
www.rubberboten-ribs.nl

Facebook Comments "Atomix een Nieuw Zeelandse RIB voor een Chinese prijs"
                         My IP