De Goede watersport in een prachtig watersportgebied

Artikel - De Goede watersport in een prachtig watersportgebiedJan de Goede is de opvolger van Jan de Goede, die in 2000 uit het bedrijf is gestapt. En de nieuwe Jan is geen familie van de oude Jan, dit om verwarring te voorkomen. De huidige Jan was oorspronkelijk automonteur en is als zaterdag hulp in de watersport begonnen voor onderhoud en reparaties van buitenboordmotoren.

Datzelfde werk doet hij nog steeds, dus als er problemen zijn kunt u altijd terecht in de werkplaats bij Jan in Belt-Schutsloot. Dat is een heel klein plaatsje in het gebied van de Wieden en de Weerribben, waar een weg naar toe loopt die midden tussen de plassen is aangelegd. In de buurt vinden we Zwartsluis, Vollenhove en Giethoorn. En op de tweede vrijdag van augustus varen ze ook hier met gondels.In die werkplaats, annex showroom, vinden we ook een grote collectie sloepen, buitenboordmotoren, consoleboten en visboten plus de populaire producten van een watersportwinkel. Verder is in Vollenhove een overdekte en geïsoleerde winterstalling met een oppervlakte van 700 vierkante meters, waar de boten gestapeld worden opgeslagen. Daar wordt het jaarlijks onderhoud gedaan, zodat de boten in het voorjaar weer helemaal vaarklaar zijn.

Sinds 2005 is Jan de Goede dealer van Maril sloepen en hoewel de fabrikant er aanvankelijk weinig voor voelde om een distributienetwerk op te zetten is hij er inmiddels in geslaagd de tweede dealer van het merk te worden. Niet zo verwonderlijk, want het bedrijf ligt in een prachtig stuk natuur dat bestempeld is tot 'langzaam varen gebied'. Het wordt niet voor niets de parel van Overijssel genoemd en dat wordt geheel waargemaakt als je de kleuren van de plassen, het groen en de stapelwolken in de 'Hollandse' luchten op je in laat werken.De Maril 625 die wij hebben bekeken is een mooie, comfortabele sloep met een 11 pk 2 cilinder diesel in een geïsoleerde motorkist, een waterafscheider/wierfilter en een 45 Ah accu. Er is een rvs 50 liter. Brandstoftank en een 40 liter watertank aan boord en een ankerkluis op het voordek. Verder een brandblusser en een blusopening op de motorkist en een droogtoilet. Het potdeksel rondom de kuip is massief teak, de kussenset is comfortabel en er is een luxe, hoge buiskap gemonteerd die voldoende beschutting geeft om even een lekker middagdutje te doen. Verder is de afwerking prima waarbij vooral het massieve lijstwerk rondom de opbergvakken bijdraagt aan een gevoel van luxe. In deze uitvoering kost de Maril 625 € 27.900,-Verdere merken bij De Goede watersport:
Cutter
Ranieri
Crescent
Buster
Maril
Marvel
Yamarin
Waterspoor
Grew
Linder
Bombard
Yamaha
Minkota

De Goede Watersport
Havezatherweg 8
8066PA Belt-Schutsloot
Tel.: 038-3867176
Fax: 038-3866387
Email: [email protected]

www.degoede-watersport.nl

Facebook Comments "De Goede watersport in een prachtig watersportgebied"
                         My IP