Klein Vaarbewijs en ICC straks geïntegreerd op één nieuwe pas

Artikel - Klein Vaarbewijs en ICC straks gentegreerd op n nieuwe pas

Vanaf 1 januari 2010 zal de Vamex, in opdracht van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, de afgifte van het nationale Klein Vaarbewijs en het Internationale Certificate of Competence (ICC) samenvoegen in één nieuw ontwikkeld document.

Voor de watersporter die ook in het buitenland vaart, betekent dit een duidelijke serviceverbetering en lastenverlichting. Straks zijn beide documenten geïntegreerd binnen één pas op creditcard formaat. Er hoeft dan ook nog maar eenmaal een aanvraag met pasfoto te worden ingediend en nog maar één keer te worden betaald. Vanaf 1 januari ontvangen alle voor het Klein Vaarbewijs examen geslaagde kandidaten het nieuwe aan de internationale standaard aangepaste document. De geheel nieuw ontworpen pas kent tevens een aantal belangrijke verbeteringen op het gebied van beveiliging om mogelijke fraude beter tegen te gaan.

Haal nu je vaarbewijs II en je kunt overal varen
Met het ICC coastal waters (= VB II) kun je op de Noordzee, maar ook op de Oostzee, Middellandse zee en nog veel meer zeeën varen. Het ICC internal waters (= VB I) blijft beperkt tot het binnenwater; rivieren en kanalen en kleine meren zoals het Gardameer. Met VB I (ICC internal waters) mag je dus niet aan Spaanse of Griekse kust varen maar ook niet op de Westerschelde of IJsselmeer.

Stel niet uit tot de vakantie
Haal nu je vaarbewijs II want voor je het weet is het weer zomer. In het buitenland heb je vaak al een ICC nodig om met een zelf meegebracht rubberbootje te mogen varen. Voorkom onaangename verrassingen en zorg er nu voor dat al je papieren in orde zijn. Gebruik de lange winteravonden om een cursus te volgen en examen te doen. Keuze genoeg; je kunt kiezen uit avondcursussen, eendaagse cursussen, schriftelijke en online cursussen.

Informatie
Kijk voor meer informatie op www.watersportcursussen.nl. Geen cursus bij jou in de buurt en toch voldoende belangstelling? Bel ons en we komen naar je toe, telefoon 0162-323396.

Ben Ros, Vaarbewijsopleidingen
mobiel 06 53896986 of
[email protected]

Facebook Comments "Klein Vaarbewijs en ICC straks gentegreerd op n nieuwe pas"
                         my-ip