Totaal vernieuwde winkel in Vinkeveen

Artikel - Totaal vernieuwde winkel in VinkeveenJachthaven Omtzigt in Vinkeveen aan de gelijknamige plassen heeft natuurlijk ligplaatsen. Ongeveer 350 boten vinden er een thuishaven, van een pluk lasers op het jollenschot tot een motorjacht van een meter of 17. Deze ligplaatshouders en passanten beschikken sinds kort over een totaal vernieuwde havenwinkel.

Een assortiment watersportartikelen is eigenlijk nooit compleet. Een boot bestaat uit een veelheid aan onderdelen. Met zoveel verschillende soorten boten en modellen loopt het aantal artikelnummers snel op. Voor de winkelier is de taak weggelegd om hier een gezonde afweging te maken zodat bezoekers aan de shop vinden wat ze zoeken. Dit zijn niet per definitie de best verkopende artikelen. Vaak is dat ene gekke onderdeeltje stuk en kan er niet gevaren worden. Wachten tot de toeleverancier het heeft verzonden is dan heel iets anders dan er direct over kunnen beschikken vanuit een goed geassorteerde shop.

Jachthaven Omtzigt is deze uitdaging aangegaan met een rigoureuze verbouwing van de winkel en assortiment. Wat voorheen een klein gezellig havenwinkeltje was is nu uitgegroeid tot een volwassen warenhuis vol bootspullen terwijl dat gezellige bewaard is gebleven. Opvallend bij binnenkomst is de combinatie nieuwe boten en accessoires. Jachthaven Omtzigt is dealer van Sunrise boten, Uttern, Honda Marine, Fun-Yak en Caribe. Vaak worden deze boten in een wat leeg aandoende showroom tentoongesteld. Hier staan ze meer in hun natuurlijke omgeving tussen de onderdelen en accessoires die erbij horen. De inrichting van de winkel is netjes, overzichtelijk en vooral uitgebreid. Er is niet gekozen voor volume-aanbiedingen op een pallet midden in de winkel, de breedte is meer opgezocht in het assortiment. Zo vindt je er bijvoorbeeld enkele stuks van alle modellen tankdop in plaats van heel veel van die ene hardloper. De kans dat je in deze opzet vindt wat je zoekt is zo veel groter. De gebruikelijke artikelen staan gepresenteerd op de winkelvloer, meer specialistische zaken worden vanachter de toonbank met zonodig een prettig advies verkocht.
Voor wakeboarders en ski-liefhebbers is een eigen afdeling gemaakt. Men is nauw betrokken bij de skivereniging van Vinkeveen waarmee een levendig geheel is ontstaan rond deze tak van sport. Maar ook zeilers en sloepvaarders komen uitgebreid aan bod in deze nieuwe watersportshop.In het verlengde van de winkel biedt Jachthaven Omtzigt nog meer faciliteiten. Er is een drijvend tankstation. Binnen de huidige regelgeving een bijzonderheid waardoor In de wijde omgeving dit de enige plaats is waar aan het water getankt kan worden. In het seizoen dagelijks geopend van 09.00 tot 18.00. Naast de gebruikelijke brandstoffen is gas ook verkrijgbaar. Voor bootkappen en jachtzeilen is er de vestiging van Jena Sails. Watersportservice Zwarts verzorgt inbouw of revisie van motoren en andere apparatuur. Restaurant Boven Water tenslotte is er voor de inwendige mens.

Alles is in smetteloze staat. Dat moet ook wel want Jachthaven Omtzigt voert sinds jaar en dag de Blauwe Vlag en wil deze ook de komende jaren fier in top houden. Deze blauwe vlag stelt nogal wat eisen aan een watersportonderneming op het gebied van netheid, milieu en hygiëne.Met al deze activiteiten op het terrein is de haven een waardevolle aanlegplaats voor watersporters op de Vinkeveense plassen. Ook met de auto een plaats om aan te waaien voor een aangenaam diner of misschien wel voor een nieuwe boot, of iets leuks uit de winkel, of…

Jachthaven Omtzigt
Achterbos 24a
3645 CD Vinkeveen
tel: 0297 261038
fax: 0297 261853
[email protected]
www.omtzigt.nl

Restaurant Boven-Water
Achterbos 24a
3645 CD Vinkeveen
0297 - 26 36 72
[email protected]
www.boven-water.nl

Facebook Comments "Totaal vernieuwde winkel in Vinkeveen"
                         my-ip