VOLOP NIEUWS OP HISWA TE WATER 2009

Artikel - VOLOP NIEUWS OP HISWA TE WATER 2009Ruim 400 schepen aan de steigers, meer dan 100 primeurs en diverse nieuwe elementen. De HISWA te water 2009 ziet er weer veelbelovend uit. Ideaal om in één keer allerlei verschillende boten te vergelijken en te genieten van al het moois dat de (inter)nationale jachtbouw voortbrengt. Op en rond het water worden diverse nautische activiteiten georganiseerd, waar u al dan niet zelf aan mee kunt doen.

Ruim 100 primeurs
Aan de steigers van jachthaven Marina Seaport IJmuiden meren tijdens de HISWA te water ruim 400 nieuwe boten af. U kunt rekenen op de crème de la crème van de Nederlandse jachtbouw, maar ook veel importeurs en buitenlandse exposanten geven acte de présence. Het aanbod behelst sportboten, motorjachten, RIBs, zeiljachten, open zeilboten, catamarans, trimarans en sloepen. Bij de seriegebouwde motorboten en zeiljachten tonen exposanten veelal hun complete range, zodat u een duidelijk overzicht krijgt van wat de internationale markt te bieden heeft. Dat de Nederlandse jachtbouw ondanks de zware economische tijden niet stilstaat, blijkt uit het feit dat er op de HISWA te water tientallen Nederlandse, Europese en wereldprimeurs gepresenteerd worden. Op de kade presenteren ruim 100 aanbieders hun nautische artikelen, kleding en luxe accessoires. De drijvende champagnebar met uitzicht op de royale motorjachten, is een bijzonder aangename tussenstop na uw rondgang over de kade en steigers.

Nieuw: Paviljoen Elektrisch Varen
Voor het eerst is er op de HISWA te water een paviljoen met als thema elektrisch en hybride varen. In het water liggen negen boten variërend in lengte van 4 tot 10 meter, grotendeels voortkomend uit de Friese jachtbouw. Heel bijzonder is de Tjet Rixt, een in 1843 in IJlst gebouwde boeier, thans in eigendom bij het Zuiderzeemuseum, die recent voorzien werd van een hypermoderne elektrische aandrijving. Bij de boten komt een drijvend Paviljoen met toeleveranciers. U vindt er het nieuwste op het gebied van (hybride)aandrijvingen en batterijtechniek, maar ook laders, omvormers en energiezuinige LED-verlichting. Het paviljoen is een initiatief van SEFF (Stichting Elektrisch Varen Friesland) en HISWA, en wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Friesland.

Proefvaren en gratis zeilles
Net buiten de jachthaven bieden het Watersportverbond, Dragon Marine en Sailcenter de mogelijkheid tot proefvaren in enkele open zeilboten. Tevens staan er wedstrijden op het programma, die vanaf de tribune op de pier goed te volgen zijn. Wilt u uw kinderen kennis laten maken met de fun van watersport? Ook dat kan. Tussen de tentoongestelde schepen wordt een parcours uitgezet waar kinderen gratis onder begeleiding kunnen (leren) zeilen in Optimisten en waar tevens demonstraties gegeven worden door ervaren zeilers en zeilsters in deze klasse.

Team Delta Lloyd
Blikvanger aan de steigers is ongetwijfeld het wedstrijdjacht van Team Delta Lloyd dat in juni de Volvo Ocean Race heeft afgerond. De HISWA te water biedt bezoekers de mogelijkheid tot een lezing en rondleiding op het schip en om vervolgens zelf de sensatie van het zeilen op deze oceaanracer mee te maken. Een unieke kans voor fanatieke zeilliefhebbers die het gevoel aan boord van zo’n extreem snel wedstrijdjacht ook eens willen ervaren. Team Delta Lloyd vaart één keer per dag uit op de donderdag, vrijdag, zaterdag en zondag en biedt per vaartocht plek aan 10 personen. Vooraf reserveren via www.hiswa.nl/hiswatewater is nodig. De kosten bedragen € 150,- p.p. voor lezing, rondleiding en meevaren.Meevaren op RIB
Snelheden behalen van 90 kilometer op zee? Dat spreekt veel mensen tot de verbeelding. Op de HISWA te water kunt u deze droom waarmaken en aan boord stappen van een grote rubberboot die snelheidsfreaks voor een korte tocht op de Noordzee mee uit varen neemt. Dus: veiligheidsriemen vast, blik op oneindig, wind door de haren en genieten maar! Inschrijven kan voor aanvang van de bootshow via www.hiswa.nl/hiswatewater en op de bootshow zelf. De kosten bedragen € 25 p.p. voor een vaartocht van een half uur.Fast flying ferry
Vanuit Amsterdam is de bootshow snel en op een aangename manier te bereiken met de fast flying ferry die vanachter Amsterdam Centraal Station vertrekt. De provincie Noord-Holland zorgt tijdens de bootshow voor gratis pendelbussen vanaf het Pontplein in IJmuiden naar de entree van de HISWA te water.

HISWA te water 2009
De HISWA te water vindt plaats in jachthaven Marina Seaport IJmuiden. De bootshow is van dinsdag 1 tot en met zondag 6 september 2009 geopend. Van dinsdag tot en met vrijdag van 11.00 tot 18.00 uur en in het weekend van 10.00 tot 18.00 uur. Op maandagavond 31 augustus vindt van 18.30 tot 22.30 uur de Exclusieve Preview plaats. Meer informatie over de HISWA te water 2009 is te vinden op www.hiswa.nl/hiswatewater
.

Facebook Comments "VOLOP NIEUWS OP HISWA TE WATER 2009"
                         my-ip