Nieuw bedrijfspand als kroon op het werk

Artikel - Nieuw bedrijfspand als kroon op het werkSinds kort heeft Boat Import Holland een nieuw pand betrokken in Ermelo. Het is een mooi strak gebouw met een glasgroene afwerking en een paar ronde patrijspoorten in de zijkant. Herkenbaar van verre. Het vormt de uitvalbasis naar het dealernetwerk van Boat Import Holland. Er vindt geen verkoop aan particulieren plaats. In een showroom is dan ook niet voorzien. Wel is er volop ruimte om zo’n 120 nieuwe boten binnen te stallen zodat ze ook echt nieuw blijven.

De officiele opening gaf aanleiding tot het doorknippen van het lint en een terugblik op de korte maar krachtige historie van de onderneming. Gestart in 1996 in Wilnis met de import van nieuwe polyester boten uit Polen. Het grootste model was een opgevoerde roeiboot van 3,8m. waar men dessalniettemin apetrots op was. De eerste dealer, Berry Mulder uit Giethoorn, werd ontvangen in een oude schuur met een geimproviseerd kantoortje erin. Desondanks wist Mulder de verkoopkansen goed in te schatten en verschenen de eerste boten van de Poolse Mintak werf op de Nederlandse wateren. In de jaren erna groeide het aantal dealers uit tot het landelijk dekkende netwerk nu. Met Topcraft als merknaam van het eerste uur volgde in 1999 het importeurschap van Aquamar. Een negen-tal consoleboten die ook geschikt zijn voor wat ruwer water. Allen voorzien van een outboard. De grotere modellen bieden plaats aan een bescheiden accommodatie onder het zonnedek.

In 2000 ontwikkelde Boat Import Holland de Oudhuijzer-sloepen. Een alternatief voor een prijziger dieselsloep. De 560, het grootste model, doet in vaarbeleving niet onder voor een duurdere zus met zelfontbrander. Het is een overnaadse polyester spitsgatsloep met een klassieke uitstraling. Wat mist is de motorkist. Een outboard zit in een bun.

In 2002 splitste de onderneming zich in Outboard Centre Wilnis en BoatImport Holland. Om zich volledig toe te leggen op de verkoop via een dealernetwerk vond een verhuizing plaats naar Ermelo. Maar met een steeds breder assortiment was ook daar al snel ruimte gebrek. In 2003 kwam Style het assortiment versterken. Een van de belangrijkste botenbouwers in Brazilië. Style biedt als modellenlijn een tien-tal sportboten aan van 15 tot 26ft. Ook hier zijn de grotere modellen voorzien van onderdekse accommodatie. Allen worden door buitenboordmotoren aangedreven.Met een assortiment van inmiddels 36 modellen biedt Boat Import Holland voor iedere watersportwens een boot. Van roeiboot tot cabincruiser met sloepen, vis-, console- en speedboten daartussenin. Anno 2009 is Boat Import Holland verantwoordelijk te houden voor de import van meer dan 5000 boten. Varend in Nederland maar ook in Duitsland, Engeland en andere buurlanden. De basis van dit succes is een goed product voor een aantrekkelijke prijs enerzijds en een vruchtbare samenwerking met een netwerk van wederverkopers aan de andere kant. Het ontbrak de genodigden dan ook aan niets waarmee de officiele opening uitmondde in een mooie gelegenheid een blijk van waardering uit te wisselen.

Meer informatie en dealeradressen op www.boatimportholland.nl

Facebook Comments "Nieuw bedrijfspand als kroon op het werk"
                         My IP