Allemaal speciale klanten

Artikel - Allemaal speciale klantenHet is een indrukwekkend verhaal wat Arjan van Rijn te vertellen heeft over het toch nog jonge AVR watersport in Gouda, dat in iets meer dan vijf jaar is uitgegroeid tot een bedrijf waar zo een 200 boten per jaar worden verkocht.

“Het is ongelooflijk, maar we hebben nu zelfs al opdrachten voor levering in 2010 en dat toont duidelijk aan dat onze filosofie ook in moeilijke economische tijden de goede is. Wij leveren boten zoals de klant het wil. Of het nu een speciale rib is voor Herman de Blijker of een aangepaste sloep voor een invalide jongen. Iedere klant is bij ons speciaal en daar bouwen we een boot voor. Die kunnen variëren in prijs van € 1000 tot € 100,000 met benzine, diesel of elektrische aandrijving. Wij leveren voor iedere portemonnee een boot en ze zijn allemaal custom built. Kijk de rompen zijn natuurlijk gelijk, maar geen boot is hetzelfde. De indeling, de motoren, de aankleding worden allemaal aangepast aan de wensen van de klanten. Daarom ben ik iedere maand in Polen voor het begeleiden van de bouw van onze Winsome sloepen,” vertelt Arjan enthousiast.

Hij is in november 2003 begonnen als gevolg van een uit de hand gelopen hobby met de verkoop van kleine bootjes. In het derde jaar kreeg hij de vertegenwoordiging van Boatimport Holland voor de regio en in een paar jaar steeg de omzet van 70 tot 200 boten per jaar. Er worden sloepen, vletten, consoleboten, speedboten en ribs verkocht. De hoofdzaak en specialiteit zijn sloepen. In 2008 kwam daar een Suzuki dealerschap bij en voor inbouw levert hij Volvo penta en Vetus motoren. Tweeënhalf jaar geleden is hij begonnen met de bouw van zijn eigen merk, de exclusieve Winsome sloepen en heeft daar een uitstekende reputatie mee opgebouwd. Er zijn nu twee eigen werkplaatsen in Gouda en Reeuwijk waar alle reparaties en onderhoud worden uitgevoerd en in de showroom liggen altijd 60 tot 70 boten op voorraad.Ook voor elektrisch varen hebben ze een serie modellen; de Oudhuijzer 440,460,500,520,530,560 en 620 elektro, de Liberty 455,500 en 610 en de Winsome 550 vlet,550 sloep, 650 en 750 sloep die aangedreven wordt door een elektromotor. Verder bouwen ze ook reeds varende boten om naar elektro. Standaard worden Suzuki buitenboordmotoren gemonteerd, maar zij kunnen elk ander merk buitenboordmotor leveren en onderhouden. Verder levert avr watersport naast Pega trailers ook andere merken op aanvraag. Er is een winterstalling voor 340 boten en twee werkplaatsen voor al het regelmatige onderhoud en reparaties. En natuurlijk zijn er mogelijkheden tot financiering en verschillende vormen van verzekering.

AVR Watersport
Bodegraafsestraatweg 149a
2805 GN Gouda
Tel: 0182 392403
Mobiel: 06 51455961
www.avrwatersport.nl

Facebook Comments "Allemaal speciale klanten"
                         my-ip