Een speedboot met ruimte

Artikel - Een speedboot met ruimte“Mijnheer, daar zit geen kop en geen kont aan!” “Dat is geen boot!” “Dat vaart toch niet.” Hoe vaak heeft Tomai Gomersbach dit soort opmerkingen niet aangehoord. Tot het moment dat mensen met hem het water opgingen en bleek dat je achter zo'n pontonboot kunt waterskiën of met twaalf mensen aan boord comfortabel met 40 kilometer per uur de plas over kunt steken.Een pontonboot is zo'n typisch Amerikaans product dat gebouwd is voor mensen die niet voor het extreme gaan, maar wel voor veel luxe, veel ruimte en veel comfort. De romp is eigenlijk een aluminium catamaran of trimaran met alle voordelen van dit type schepen. Ruimte, stabiliteit, kindvriendelijk, hoger op het water dan een monohull, lichter en vaak sneller. Als passagier ferry's tot soms meer dan 200 personen is dit soort schepen in de Pacific populair om tussen de eilanden te varen. Pontonboot is importeur van Bennington Marine voor Europa en Rusland.
De meest populaire modellen zijn tussen 5 en 8 meter lang en worden aangedreven met buiten- of binnenboordmotoren variërend tussen 10 en 425 Pk. Prijzen beginnen bij € 10,000 en kunnen oplopen tot € 150,000, afhankelijk van maten en uitvoering. Daarnaast verkopen ze ook het merk BreezyBay en Southwind by Bennington, die een modellenreeks hebben die begint bij 14 voet.De 2575 QXi is het model wat wij uitgebreid hebben bekeken. Door de vorm van de boot – een rechte voor- en achterkant - is er veel meer ruimte dan normaal bij een schip met deze afmetingen. Hier kunnen makkelijk 12 mensen aan boord zitten op luxe banken en is er ook nog voldoende opbergruimte voor zwem- of skispullen.
De stuurplaats heeft een zeer comfortabele zit met goede rug- en zijsteun, het dashboard is luxe afgewerkt en de gebogen voorruit zorgt voor voldoende bescherming bij hoge snelheden. Een ijskast, koelbox, bekerhouders op veel plaatsen, een kookplaat en veel kastruimte. Op het achterdek zelfs een inklapbare kleedcabine voor de dames. En de typisch Amerikaanse styling, die je weer terug ziet in de boeg en heklichten. Als extra zagen we ook een bijzondere ladder op de trailer om makkelijk aan boord te klimmen. De boten worden in Nederland geassembleerd volgens de wensen van de klanten en kunnen in heel Europa worden afgeleverd. Alle modellen kunnen op een trailer worden vervoerd over de openbare weg en hebben een CE certificering.

Pontonboot
Industrieweg 17
4134 NK Vianen
Tel: +31 (0)347 328 084
Mob: +31 (0)624 229 263
www.pontonboot.nl

Facebook Comments "Een speedboot met ruimte"
                         My IP