Complete watersport service bij Loedeman

Artikel - Complete watersport service bij LoedemanKijk, dat is nu typisch zo'n familiebedrijf. Stap je tussen de middag even binnen, zit iedereen lekker achter een bordje eigengemaakte kippensoep. Broodje er bij, kop thee. Eet je ook mee? Al dertig jaar zit Loedeman Jachtbouw op het terrein van het Jachtcenter Elburg en sinds 3 jaar staat de jongere generatie aan het roer van de werkplaats en de winkel. Buiten staan zo'n 700 schepen in de winterstalling van watersporters uit heel Nederland. Dat doen de eigenaren met een goede reden, want ze weten dat ze hier een all-round service hebben en dat ze hier kunnen hijsen met een kraan tot honderd ton.
Er is een watersportwinkel met een groot assortiment. “Wij verkopen geen nee in de winkel. Je kunt hier alle onderdelen krijgen voor je boot. Wij voeren alle merken en als we het niet op voorraad hebben, dan wordt het besteld.” aldus Joris Loedeman.
“Waar we ook veel succes mee hebben zijn de op maat gemaakte teakdekken van Pre-deck die als kant en klaar product geleverd worden. Door dit bedrijf – waar Loedeman mede-eigenaar is - wordt in één dag een mal gemaakt en later, als alles klaar is gemaakt in de fabriek, volgen twee of drie dagen montage.” Dit product kan ook bij andere werven worden gelegd.Verder doen ze bij Loedeman jachtbetimmeringen, want daar is de grondlegger van het bedrijf mee begonnen. Als scheepstimmerman oogstte hij veel succes met de interieurs van de Gouwzee, een ketchgetuigde zeewaardige sloep van negen meter naar een ontwerp van Pieter Beeldsnijder. En nog steeds wordt hier ieder jaar een schip gebouwd en afgetimmerd. Geen Gouwzee meer, maar vooral op maat gemaakte jachten voor privé eigenaren. En er worden reparaties uitgevoerd aan zowel de romp als het interieur. En verbouwd of gerenoveerd. Vaak voor de mensen die in winterstalling liggen en zelf geen tijd of niet de vaardigheden hebben om zoiets zelf te doen. Op 1 april gaat de bouw van een nieuwe loods (50 x 45 x 14 meter) van start waarbij Loedeman Jachtbouw, Klaver Yachtpainting en Elburg Yachting op het Jachtcenter samen onder één dak zitten. Om gezamenlijk hun klanten nog beter van dienst te kunnen zijn. De ruimte waar het bedrijf nu zit wordt dan omgetoverd tot een volledige watersportwinkel met een zelfbediengsconcept, waarbij de artikelen in groepen staan opgesteld. Dat hopen ze eind oktober, begin november klaar te hebben. Op tijd voor het begin van het nieuwe winterseizoen. En ook dan komt de soep nog steeds van moeder.

Jachtbouw Loedeman
J.P. Broekhovenstraat 23
8081 HB Elburg
Tel.: +31-(0)525-682667
Fax.: +31-(0)525-682942
E-mail: [email protected]
www.jachtbouwloedeman.nl

Facebook Comments "Complete watersport service bij Loedeman"
                         my-ip