Style 255 Elegance

Artikel - Style 255 EleganceSamen met de importeur van dit Braziliaans merk van sportboten, Boat Import Holland, ging ik het Veluwemeer op in de buurt van Harderwijk. Een geweldige plek om met de Style 255 Elegance te varen.

Het importbedrijf bestaat nu zo’n 12 jaar en importeert onder meer Oudhuijzer sloepen, Topcraft en het Italiaanse merk Aquamar. Je merkt ten eerste al bij het varen dat de voorliefde voor boten er helemaal in zit. Daarnaast gaat Boat Import Holland vaak naar het buitenland om de fabrieken te bezoeken, waar de productie plaatsvindt. Dit om de kwaliteit en een goede afwerking te kunnen waarborgen. Tevens zijn zij nauw betrokken bij de ontwikkelingen van alle modellen.
De Style 255 Elegance is een elegante sportieve boot. Bij het bevaren hadden wij de beschikking over een krachtige en tevens zuinige Suzuki fourstroke 300 pk buitenboord motor. Het voordeel ten opzichte van een inboardmotor is vooral de besparing van talloze kilo’s. Hierdoor is de boot ook nog eens makkelijk trailerbaar met een totaal gewicht van rond de 1800 kg. Zonder motor weegt de Style 255 Elegance 1500 kg. De breedte bedraagt 2.67 meter.De Suzuki is trouwens de eerste viertakt motor met 300pk’s en heeft een totaal van 4 liter motorinhoud en een speciaal in 55 graden geplaatst blok wat voor een lager zwaartepunt zorgt. Dit komt de balans weer ten goede. Daarnaast is de motor dus lekker zuinig (als je hem niet helemaal opentrekt). Op het dashboard van de boot die wij tot onze beschikking hadden, zit een brandstofmeter die het actuele verbruik kan meten. Normaal gesproken bij een snelheid van rond de 20km is het verbuik zo’n 7 liter brandstof per uur.

De Style 255 Elegance beschikt over een sportieve radarbeugel. Mooi om te zien, maar heeft ook een nadeel. De boot heeft hierdoor een hogere doorvaarthoogte, wat het varen onder lagere bruggen door bemoeilijkt. Fraai is daarbij wel de manier waarop de speakers zijn geplaatst aan de binnenzijde van de radarbeugel.
De Style 255 Elegance heeft een brandstof tank van 200 liter aan boord en is daarom ook erg geschikt om er een eind mee te gaan toeren. Enkele aardige kenmerken zijn nog een kleine wasbak en douche op het achterdek, een ingebouwd kastje, standaard voorzien van bekers en glazen en verschillende opbergvakken. Onder de bank is een plek gereserveerd voor een extra koelbox, echter beschikt de Style 255 Elegance zelf standaard al over een ruime koelkast. Een nachtje op het water verblijven is daarom met deze boot zeer zeker geen probleem. Met een toilet en een magnetron in de cabine is deze boot van alle gemakken voorzien. Wat is er nou mooier dan op het water de zon onder te zien gaan samen met je partner, vrienden of familie.Vaareigenschappen
De Style 255 Elegance heeft zeer goede vaareigenschappen. De stoel is goed instelbaar om zittend of staand comfortabel te kunnen varen. Het dashboard is goed overzichtelijk en mooi afgewerkt. Uiteraard is alles afstelbaar, zoals de zwaarte van het sturen. De gashendel is gunstig gepositioneerd en comfortabel te bedienen. De boot komt snel in plané en kan goede bochten maken. Met deze vaareigenschappen en standaard RVS ski-paal aan boord is de Style 255 Elegance uitermate geschikt om achter te waterskiën.

Kortom de Style 255 Elegance is een boot die zorgt voor veel comfort en vaarplezier.


De boot is standaard geheel compleet met :
Benzinetank van 200 liter
Watertank van 55 liter
Wasbakje
Minibar
Handdouche
Natte cel in cabin met toilet en wasbakje
Twee zwemplateau`s
Radarbeugel
Navigatieverlichting
RVS-skipaal
RVS-zwemtrap, railingen en kikkers
Koelkast
11 bekerhouders

Met een prijs van € 35.950,-

Kijk voor de verschillende dealers op www.boatimportholland.nl

Facebook Comments "Style 255 Elegance"
                         my-ip